Öğretmen

MEB, Yeniden ve Kurumlar Arası Yeniden Atama Yapacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı son iki atama döneminde sözleşmeli öğretmen atadığı için yeniden veya kurumlar arası yeniden atamaya göre öğretmen alımları yapmamaktadır.

Yeniden Atama Nedir?

Devlet memurluğundan ayrılmış olanlar, daha önce resmi kurumlarda eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadroda adaylıklarının kaldırılmış olması şartını taşıyanlar ile Devlet üniversitelerinde en az iki yıl öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olarak görev yaptıktan sonra bu görevlerden ayrılanları kapsamaktadır.

Kurumlar Arası Yeniden Atama Nedir?

Kamu kurum ve kuruluşlarında hâlen görev yapmakta olanlar, daha önce resmî kurumlarda eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadroda adaylıklarının kaldırılmış olması şartını taşıyanlar ile Devlet üniversitelerinde hâlen görev yapmakta olanlardan en az iki yıl öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olarak görev yapmış olanları kapsamaktadır.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: MEB, engelli öğretmen dışında kadrolu alım yapmamaktadır, dolayısıyla yeniden atama kapsamında da iki dönemdir atama yapmamaktadır. MEB’e geçmek isteyenler veya tekrar öğretmenliğe dönmek isteyenler vardır. Konuyla ilgili MEB’in bir çalışma yapıp yapmadığını açıklaması faydalı olacaktır. Sayın Müsteşarımız EBA canlı yayınında birçok konuda bilgilendirme yapmıştır. Yeniden atama konusunda da bir bilgilendirme yaparsa bekleyenler için olumlu olacaktır.

Zeki KARA / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Merhaba, ben adaylığım kalktıktan sonra bazı sebeplerden dolayı 2015 şubatta görevimden çekilmiştim. Matematik öğretmeni idim. Şimdi tekrar öğretmenliğe geri dönmek istiyorum fakat sözleşmeli alim olduğu için ve benim gibilerin azlığından sanırım, hiçbir bilgi yok. Yeniden atamayla ilgili nereden bilgi alabilirim? İkgm ya aradığımda cevap veremeden geçiştirdiler, il milli eğitimde kapı kapı dolaştım kimse hiçbir şey bilmiyor. Özel sektörde süründükten sonra devlet memurluğunun değerini anladım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

  2. Eskiden yılda 2 defa yeniden atama yapılıyordu ona güvenerek istifa ettik Şimdi geri dönemiyorum açıktan yeniden Atama da alınsın

  3. bakanlık mevzuata göre her atama döneminde %3 kadro açması gerekiyor lakin geçen yıldan beri açılmıyor.bende kurumlar arası geçişin magduruyum açılsınnnn

  4. Meb 2016 subattan beri yeniden atama yapmiyor.hata bizde aslinda bizi adam yerine koyup yonetmeligi islemeyen kisilere birlesip isin vehametini ve ciddiyetini gostermemiz gerekiyor fakat kimse elini tasin altina koymuyor.bu sekilde ezilmeye devam..

  5. Meb 2016 subattan beri yeniden atama yapmiyor.hata bizde aslinda bizi adam yerine koyup yonetmeligi islemeyen kisilere birlesip isin vehametini ve ciddiyetini gostermemiz gerekiyor fakat kimse elini tasin altina koymuyor.bu sekilde ezilmeye devam..

  6. Meb 2016 subattan beri yeniden atama yapmiyor.hata bizde aslinda bizi adam yerine koyup yonetmeligi islemeyen kisilere birlesip isin vehametini ve ciddiyetini gostermemiz gerekiyor fakat kimse elini tasin altina koymuyor.bu sekilde ezilmeye devam..