Öğretmen

Mezun Olan Öğretmen Adayları Takibe Alınacak

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay yazılı bir açıklama yaptı. Dekan Refik Balay yaptığı açıklamasında AEÜ’de eğitim kalitesinin artırılması için idari, araştırma-geliştirme ve eğitim-öğretim alanlarında projeler geliştirdiklerini, son aşamasına geldikleri “Yeterliliğe dayalı öğretmen yetiştirme sistemi projesi”nin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminden geçtiğini, yazılımlar oluşturulmaya başlandığını aktardı.

Ayrıca Dekan Balay açıklamalarında Eylül ayından itibaren öğretim üyesi ve görevlilerinin eğitimine başlanacağını belirtti. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“DENETİM ALTINA ALACAĞIZ”

“Bu proje ile öğrencilerimizin fakültemize hangi şartlarda geldiğini denetleyebileceğiz. Öğrencimiz fakültemize başladıktan sonra onların bütün eğitim-öğretim dönemini kaliteli bir hale getirmek için sınavlar hazırlayacağız ve sınavlarda sorulacak soruların kalitesi de dahil olmak üzere hepsini yönetim ve denetim altına alacağız.”

“İYİ ÖĞRETMENLİĞİ GÜVENCE ALTINA ALACAK”

“İyi öğretmenliği güvence altına alacak sistemi benimsemeye çalışıyoruz. Türkiye’de şu an böyle bir çalışma yapan hiçbir üniversite yok. Ahi Evran Üniversitesi olarak bunu yapan tek üniversiteyiz. Bu proje ile diğer üniversitelere öncü olacağız. Bu proje, bizim Osmanlı’dan beri devam eden eğitimdeki kayıt dışılığımızı ortadan kaldıracak. Kayıt dışılık mezun ettiğimiz öğrencimizin ne yaptığını, ne durumda olduğunu bilmiyoruz demek. Bu proje ile bu kayıt dışı eğitimimize son vereceğiz. Bu projede pilot olarak sınıf öğretmenliği bölümünü seçtik ama bu sistemi hayata geçirdikten sonra diğer bölümlerimizde de uygulayacağız. Bununla da sınırlı kalmayacak, Ahi Evran Üniversitesinin diğer fakültelerinde de bu sistem uygulanacak.”

“TÜRKİYE’DEKİ TÜM EĞİTİM FAKÜLTELERİNE GÖNDERİLECEK”

“Çalışmalar tamamlandığında YÖK bu projeyi öğrenci yetiştirme sistemi olarak Türkiye’deki tüm eğitim fakültelerine gönderecek ve bu projenin uygulanmasını isteyecek. Amacımız, hedefimiz çok yüksek. Türkiye’nin tümünü içine alacak ve Türkiye’yi etkileyecek bir sistemi oluşturmak için çabalıyoruz. İyi bir noktaya geldik. Eylül ayında eğitimlere başlayacağız. Bundan sonra süreç artık klasik sistemden yeni sisteme göre işleyecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA