Öğretmen

Milli Eğitim Bakanı :" Bundan Sonra Tüm Alımlar Mülakatla Yapılacak"

 Milli Eğitim Bakanı Sn. İsmet Yılmaz, 20 Bin öğretmen atamasının sözleşmeli yapılması ve mülakatla alınmasının nedeni ne ? şeklinde kendisine yönetilen soruya yanıt  verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz : ” Milli Eğitim Temel Kanunu var, Kanunda diyor ki, öğretmen eğitimin temel unsuru, Bir alt yapının olması lazım, derslik, kara tahta, tebeşir olacak , bunun dışında müfredat, öğrenci olacak. Derslikte müfredata uygun şekilde birisinin bilgiyi aktarması lazım bu unsurlar içerisinde en önemlisi öğretmen.

EĞER ÖĞRETMEN NİTELİKLİYSE

Eğer öğretmeniniz nitelikliyse, müfredatı en iyi şekilde öğrenciye aktarır. Geleceğinizi inşa eder. Eğitimde sayı 18 milyon, üniversite öğrencileriyle 25 milyon diyelim, bu nüfusun büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor. Ama geleceği inşaa etmek tamamı diyelim. Öğretmen eğitimin kilit taşıdır. Ne yapmak lazım o zaman? Öğretmenin niteliğini arttırmak lazım. Eğitim fakültelerine öğrenci alımından başlayarak, eğitim fakültelerindeki eğitimin niteliğini arttırarak, eğitim fakültelerinden mezun olan öğrencilere kendi almış eğitimi uygulayacakları MEB ya da özel sektöre girerken iyi bir seçim yapılması lazım.

ÖNCEDEN KPSS YETERLİYDİ

Nasıl yapılıyordu daha önce? KPSS ‘ye giriliyor, ondaki puandan Kimya öğretmenine ihtiyacınız varsa onda en yüksek puanlılardan atama yapılıyordu. Bu doğru bir atama usulü müdür? Eğitimin kalitesini arttırmak için, geleceğimizi teslim ettiğimiz öğretmenleri atama şeklimiz uygun mudur? Milli Eğitim Temel Kanunu’nda 43’üncü madde Der ki “Öğretmenlik mesleğine önce aday öğretmenleri alacaksınız, en az 1 yıl fiilen çalışacak, performansa göre başarılı olacak, sözlü sınava girmeye hak kazanırlar.

SÖZLÜ SINAVA GİREBİLMEK İÇİN PERFORMANSIN İYİ OLMASI ŞART

Burada sözlü sınava girebilmek için performansının başarılı olması lazım. Sözlü sınavda neyi ölçeceksin ? İfade kabiliyeti ve muhakeme gücü var mı? Önüne geleni işaretleyebilir , ama anladığını çocuğa anlatabiliyor mu? İletişim , özgüven ve ikna kabiliyeti var mı? Sözlü sınavda öğretmene ne soracaksın diyor? Bilimsel ve güncel konularda bilgili mi?

BUNDAN SONRA TÜM ALIMLAR MÜLAKATLA OLACAK

Bundan sonra tüm öğretmenler mülakatla alınacak. 

DETAYLAR GELİYOR

KAMUPERSONELİ.NET –  ANKARA

Bir Yorum

  1. bundan önce mülakatsız aldığın öğretmenleri önce mülakata çek de görelim….şimdi meb de çalışan porsenellerin liyakatından çok mu eminsiniz….

  2. Bu düzenler değişse de düzülenler değişmiyor olan hep halka oluyor o kadar sene sen çalış gençliğini ye bitir ama sonuç olmasın yazık Allah büyük herkese rızkını veren Allah tır

  3. Sakın, Allahı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor. (İbrahim:14/42)