Öğretmen

Mülakatlar Kaldırılsın, Meydanlarda Kutlama ve Şenlikler Yapılır

Dün bazı internet sitelerinde öğretmen atamalarında mülakat sisteminin kaldırılacağına dair haberler dolaşmaya başladı. Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN da öğretmen alımlarındaki mülakat sisteminin kaldırılması ve adaylara bayram müjdesi verilmesi gerektiğini dün gece sosyal medya hesabından ifade etti.

Sayın YALÇIN’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şöyle: “Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a ‘Bayram Çağrısı’ yapıyorum. Bayram çağrımda farklı bir şey söylemiyorum. Aynı şeyi tekrarlıyorum. Öğretmen alımında mülakat uygulamasına ilk gün hangi gerekçeyle karşı çıktıysak, belirli aralıklarla aynı çağrıyı yaptıysak, Bu günde farklı bir şey söylemiyoruz. Sayın Bakan’a en son sosyal medya üzerinden 18.05.2017’de çağrıda bulundum.15.06.2017’de ise ziyaret ettim. Her ziyaretimizde aynı şeyi tekrarlayarak; “mülakat uygulaması yerine güvenlik soruşturması tercih edilmeli” diyerek ısrarımızı yineledim. Sayın Bakan, son ziyaretimizde; “mülakatla ilgili kesin cümle kurmuyorum ama bizde değerlendirmeler yapıyoruz” diye cümleler kurdu. Kesin cümleler kurulmadığı için heyet olarak ısrarımızı yineleyip ziyaretimizi bitirdik.

Bazı internet sitelerinde konu tekrar haber oldu. Hakkımızı teslim eden haberlere teşekkür ediyorum. Ama asıl teşekkürü Sayın Bakan’a yapmak İçin ‘Bayram Çağrısı’nda bulunuyorum. Çağrımdır. Bayramı öğretmen adaylarına çifte bayram yapmak elinizde. Gelin bayram bitmeden bir güzellik yapın ve anlamsız mülakat sondu. Bitti deyin. Mülakat konusunda; Bakanlığın ısrarı da Eğitim-Bir-Sen olarak ısrarımız da adayların ızdırabı da bitsin. Bayram çifte bayram olsun. Öğretmen adayları için mülakat tarihte yerini alırken adayların yüzünde tatlı bir tebessüm kalsın. Bayram hediyesi için fırsat bu fırsat.

DEĞERLENDİRME:

1-Kamupersoneli.net olarak mülakatların tümden kaldırılması gerektiğini sürekli yazdık. Sadece öğretmen alımlarında değil diğer tüm kurumlardaki mülakatla memur alımına son verilmelidir. Öğretmenlere mülakat yokken açıkçası sesimizi fazla duyuramadık, memur adayları da sesini fazla duyuramadı. Öğretmen atamalarına mülakat gelince hem sendikalar hem de öğretmen adayları mülakata yüksek sesle karşı çıktı.

2-Gelinen noktada; dünkü haber ve açıklamalar öğretmen adaylarını heyecanlandırsa da MEB’in nasıl bir çalışma içinde olduğu şu an için bilinmiyor. Daha doğrusu mülakatla atamayı MEB’de kimler istedi, tekrar mülakattan kimler vazgeçecek?  Sağlık Bakanlığı da personel alımına mülakatı getirdi ama ihtiyaca bağlı olarak KPSS puan üstünlüğüne göre atamaların yapılacağı belirtildi. Nitekim son 16500 personel atamasını ÖSYM yaptı. MEB’in de mülakatı tümden kaldırmak yerine Sağlık Bakanlığı gibi ihtiyaca göre puan sıralamasına göre atamaları yapması beklenebilir.

3-Kamupersoneli.net olarak iddialı bir cümle kurmak istiyoruz: Kamuya personel alımlarındaki mülakatlar tümden kaldırılsın, meydanlarda kutlamalar ve şenlikler yapılacaktır. Mülakatların tümden kaldırıldığı gün ülkemizde bir bayram sevinci yaşanacaktır. Mülakat sadece öğretmenlerin sorunu değildir, mülakat devlet ve millet olarak hepimizin sorunudur. Tüm memur adaylarının sorunudur. Bir kez daha söylüyoruz. Mülakatlar kaldırılsın, herkes demokrasi şenliklerinde meydanlarda ele ele verecektir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. mülakatlar kaldırılsın ve hayatını kpss ye veren ve hak edenler atansın..
    eğer mülakatlar kaldırılırsa hükümet herkesin gözünde 10 numara olacaktır.

  2. Bende buradan sayın milli eğitim bakanına soruyorum!!! Sen hangi mülakatla atandın ki böylesine saçma bir sistemle insanları mağdur ediyorsun.!!

  3. aynen bayram müjdesi verilsin tüm mülakatlar kalksın orman mühendisleri de mülakat istemiyor kamupersoneli.net….

  4. Her ise mulakat yapilsin ulke daha iyi gelişir matematik yapmayla her is yapilmaz fizik olucak insanda onu kullanabilicek mantik ve hizli reflexler

  5. Kesinlikle kaldırılmalı, adamlar kendi keyif lerine göreadam alıyorlar yıllarca atama bekleyen insanlar var yazık be

  6. mülakattan ziyade işi bilen insanlar getirilmeli ne insanlar var yüksek puanlar alıpda o işten anlamayanlar

  7. Mağdur olmak istemiyoruz. Fetö ve Pkklıyı devlet tespit ederse atsın ama gariban adamın suçu ne ?

  8. Yonetici atamalarinda da mulakat kaldirilmali.yada yazili sinav+mulakat olsun

  9. Yöneticilik atamalarında da aynı tepkiyi verecek cesaretiniz var mi acaba yok çünkü işinize gelmez pdr ciler üzerinde oynanan oyunlara sesiniz ne kadar çıktı şimdi biz itiraz ettik sayemizde oldu dersiniz ne geliyorsa sizin sayenizde geldi öğretmenlerin başına iyi ezildik sayende e birsenelaziğ teşkilatımız dbakir teşkilatiniz rezalet adamlar işi bırakmış adamımı nasıl idareci yaparım kaygısı partilerin durumunu aktardık ileettik diyor geliştirdiler elaziğ meb zorla tercih danişmanliği verdiklerini ilettik yapacak bişey yok rapor al diyor bu mu elaziğ ebs istifa mi verdim 4 kişi ikna ettim ikna etmeye devam istifa ebs

  10. Mülakat kaldırılması iyi olur.Puani alanın memur olması daha iyi olur

  11. öğretmen alımında kesinlikle kaldırılmalı,bir de alan sınavları eskisi gibi herkesin ikamet ettiği yerde olmalı mağduriyetler yaşanıyor, yine önümüzdeki öabt sınavında da yaşanacak özellikle ösym bu konuyu gündemine almalı ve çözmeli çok şikayetler var.

  12. Mülakat kaldırılması iyi olur.Zaten puanlar yüksek.Haksizlik olmaması için kaldırılması lazim

  13. Kaldırmazlar. Boşuna umutlanmayın. Torpil giren ülke iflah olmaz başka birşey denmez. Alınan beddualar dağılan hayatlar benim hakkettiğim yere kpss den 60 alan adamın girmesi vs. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeden kaçan kurtulur

  14. Emre beyin yorumu olağanüstü saçmalıkta. Mülakat nasıl yapılır emre? Torpilin sağlam herhalde. Emre bir kere bu iş 5 dakikada mektuptan çıkan soruya(sanki kısmet çeken tavşan gibi) verdiğin cevaba göre yapılmaz. Bu işi yapacaksan oğretmene 3 adet konu verirsin birini seçer hazırlar sunar dersini anlatır ona göre puan verirler ha senin kafadakiler de gene torpil sokar o başka.

  15. Kpss sınavından sorular kuantum fiziği ile alakalı sanki gayette öğretmenlik mesleği ile alakalı. Kpss yetersizmiş hadi be ordan. 4 yıl eğitim al kpssden 14 dersten sınava gir binlerce soru çöz hazırlan mulakatta 3 kişinin vicdanına kalsın işin. Saçmalığın dibi