Öğretmen

Norm Fazlası Öğretmenler Dikkat ! Tercihler Başladı

 Norm fazlası öğretmenlerin ihtiyaç bulunan okullar için tercih başvuruları başladı. Başvurular, 23 Eylül’e kadar yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca illere gönderilen yazıda, Türkiye’nin varlığına, birlik ve beraberliğine karşı son dönemde yaşanan bazı olaylarda rol aldığı tespit edilen öğretmenlerin görevlerine son verilmesi nedeniyle oluşan öğretmen ihtiyacının bir kısmının, daha önce atanan ve yetiştirme sürecini tamamlayan öğretmenler ile gelecek ay ataması yapılacak sözleşmeli öğretmenlerce karşılanacağı ifade edildi.

Öğretmen ihtiyacının bir kısmının da ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin öğretmen açığı bulunan eğitim kurumlarına atanmaları yoluyla giderileceğine işaret edilen yazıda, bu ihtiyacın, eğitim ve öğretim yılının başladığı ilk günlerde karşılanmasının özel önem arz ettiği vurgulandı.

Bakanlığın yazısında, ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarında sekiz yıllık görev süresini dolduran yönetici ve öğretmenlere 25 eğitim kurumu tercih etme hakkı verildiği bildirildi.

Yazıda, bu tercihlerin dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre il içinde, tercihlerine atanamayanlar ile tercihte bulunmayanların hizmet puanı en fazla olandan başlamak üzere öncelikle görev yaptıkları ilçe içinde, bunun mümkün olmaması durumunda ise hizmet puanı en az olandan başlamak üzere görev yapmakta oldukları il içinde resen alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına başvuru yapacakları belirtildi.

Bu kapsamda, ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarında sekiz yıllık görev süresini dolduran yönetici ve öğretmenlerin tercih başvuruları başladı. Tercihler, 23 Eylül’e kadar alınacak, atamaları ise valiliklerce 26 Eylül’e kadar yapılacak.

MEB’in yazısında, “Bu kapsamda yapılacak atamalarda, eğitim kurumlarının boş öğretmen norm kadrolarının, atama yetkisi bakanlıkta olanlar hariç, tamamı açık gösterilecek ve yeni açılan eğitim kurumları ile özel okullardan bakanlığımıza devredilenlere yapılacak atamalara öncelik verilecektir. Ayrıca öğretmenler, zaruri durumlar dışında gerek bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde gerekse diğer kamu kumu ve kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilmeyecektir.” ifadelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net | AA