Öğretmen

Öğretmen Adaylarını Ortalamaya Bakarak Başarısız Görmek Yanlış

Ortalamalara Göre Adayları Başarısız Görmek Yanlış

50 soru üzerinden alan sınavları yapıldı. Aday sayısına göre ortalamalara bakılarak sanki tüm öğretmen adayları başarısızmış gibi haberler yapılmaktadır. Oradaki veriler sınava girenlerin tümüne aittir. İçlerinde derece yapmış, yüksek puan adayların da olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca Alan sınavı dışında diğer memur adaylarının KPSS ortalamaları da düşüktür. Tıpta Uzmanlık sınavlarında 120 soru var. Son yapılan sınavda adayların ortalamaları 49,9 ve 55,4’tür. Ortalama üzerinden değerlendirecek olursak Tıp Eğitimi almış kişilerin de ortalaması da çok düşüktür. Eğer bir sorunun tespiti yapılacaksa öğretmen adaylarında bunu aramak yanlıştır. Bunun için bu haberimizi sorularla sürdürüp herkesi düşündürmeye sevk etmek istiyoruz.

1-Üniversitedeki eğitimler yeterli mi, her öğretmen adayı iyi bir eğitim alıyor mu?

2-Akademisyenlerin başarıyı arttırmak için ne gibi çözüm önerileri vardır?

3-Her üniversitede öğretmenlik bölümleri olmak zorunda mıdır?

4-Öğretmenlik bölümlerine neden kontenjan sınırı getirilmemektedir?

5- 2017 ÖSYS’de getirilen öğretmenlik alanlarına girişte 240 bin taban puan uygulaması faydalı olacak mıdır?

6-Öğretmen adayları alan sınavlarında yetersizse neden daha düşük puanlıların atanması için mülakatlar yapılıyor?

… Soruları devam ettirmek mümkündür. MEB’in YÖK’le işbirliği yapıp devrim niteliğinde kararlar alması şarttır.

Öğretmenlik bölümleri belli şehir ve üniversitelerde tek fakülte türünde sınırlı kontenjanlarda açılmalıdır. Öğretmen yetiştirmeye lisans eğitimi sırasında MEB de dahil olmalıdır. Ulusal basınımızın veya yetkili kişilerin alan sınavlarına yönelik değerlendirme yaparken konuyu çok geniş boyutlarda değerlendirmesi ve çözüm önerilerini de ortaya koyması faydalı olacaktır. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Keşke biraz da İİBF mağdurlarının problemlerini de kaleme alsanız çok sevinirdik en azından bizim için de birilerinin çabalarını görürdük . Sendikamız olmadığı için sesimizi duyuramiyoruz bir büyüğümüz de öncü olmuyor lütfen siz yazarlarımız biraz bizim sesimizi duyurmak için yardımcı olabilir mısınız ?

  2. Evet kesinlikle İİBF mağdurları ne olacak kimse adımızı dahi anmıyor çok yazık asli ya aynen katılıyorum Bizi de duyun duyurun.. Lütfen!

  3. bu sorulara en yakın zamanda çözüm bulsak eğitimde finlandiyayı bile sollarız