Öğretmen

Öğretmen Adaylarının Psikolojisi Takvim ve Mülakat Yüzünden Bozuldu

MEB 20 bin öğretmen atama takvimi ve kontenjanlarını açıkladı. Kontenjan, takvim ve mülakat yönünden tepkiler var. Adayların psikolojisi bozuldu. Şubat’ta göreve başlamayı beklerken atama tarihi henüz belli değil.

Mülakatta düzenleme beklenirken yine mülakat puanına göre atama olacak. Bu haberimizde öğretmen adaylarının içinde bulunduğu psikolojiyi aktaracağız.

Öğretmen Adaylarının Yakındığı 3 Konu

1- 20 bin 127 kontenjanın az olması, beklenti en az 30 bindi.

2- Mülakat sisteminin değişmemesi, sözlü sınava göre atamaların olması

3- Atama takviminin uzaması ve atama tarihiyle göreve başlama tarihinin belli olmaması

Öğretmen Adaylarının Kafasında 9 Deli Soru

1-  KPSS ve ÖABT önemli bir sınav değil midir? Sözlü sınav puanına göre atamaları yapmak daha mı güvenilir?

2-  Alan sınavında öğretmenlerin düşük netler yaptığı açıklandı. 3 katı kadar aday mülakata alındığında alan sınavından daha düşük net yapanlar atanmayacak mıdır?

3- Mülakatta yetersiz veya FETÖ’cü diye elenenler 20 bin atamada tekrar neden mülakata çağırılacak?

4- Öğretmen adayları, 2017 KPSS için kaynak kitap mı aramaya başlasın yoksa 20 bin atama için referans mı aramaya başlasın?

5- Güvenlik soruşturmasıyla mı FETÖ’cüler elenir yoksa 5 dakikalık mülakatla mı FETÖ’cüler elenir?

6- Referans olacak kişilerin FETÖ’cülere referans olmayacağını nereden bileceğiz? 15 Temmuz öncesi FETÖ’cü iken 15 Temmuz’dan sonra başka cemaat ve grupları girmiş olanları komisyon nasıl ayıklayacak?

7- Sözleşmeli atamada yetersiz görülenler ve FETÖ’cü diye elenenler neden ücretli öğretmenliğe alındılar?

8- Atamalarda liyakat, sadakat, ehliyete mi önem verilmektedir yoksa referansa mı önem verilmektedir?

9- Şubat atamasının gecikmesini Maliye olarak gösterdiniz, atama takviminin uzatılmasının sebebi de Maliye midir?

Kamupersoneli.Net Notu: Devletin ve Hükümetin kamuya personel alımı yaparken FETÖ’cüleri ve diğer terör örgütleriyle bağı olanları elemesine hiç kimsenin itirazı olmamalıdır. Ancak bu iş mülakatla olmamalıdır, güvenlik soruşturması, arşiv araştırması yapılarak gerçekleştirilmelidir. 15 Temmuz’dan önce de MEB dışında mülakatla personel alan kurumlar vardı, FETÖ’cülerin bir kısmının kamuya mülakatla girdiğini de unutmamalıyız.

 Mülakatların kaldırılıp yerine başka yöntemler getirilmesini savunuyoruz ancak yeteri kadar destek de bulamıyoruz. Mülakatları isteyen adaylar da var. Vatana ve milletine bağlı gençlerin mülakatta elenmesini istemiyoruz. KPSS’ye gece gündüz çalışan ve yüksek puan alan, iş bulamayan, siyasetle de hiçbir bağı olmayan Anadolu’daki gençlerimizin elenmesini istemiyoruz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Bana 3- 5 bin maaş verin psikoloji düşünmem bulmuş bunamışlar askere alın izmir Foça ya psikoloji görsünler ne bu ya kiminin yemeği iki çeşit kiminin yemeği soğuk kiminin kuru ekmeği yok dertlere bak

  2. Atanma tarihi neden yok ki. Çok üzüldük. Takvim var ama eksik. Umarım açıklayıcı bi haber verilir. Saygılarımla.

  3. Cumhurbaşkanı mart ayında istihdam arttırın derken bunlar bir sonrakiki yılın alımlarını bile zorla yapıyorlar anlaşılan cumhurbaşkanını tanımıyoruz diyorlar yada istihdamı konuşun ama yapmıyinmi denildi

  4. Sağlık hizmetleri öğretmenleri olarak 80 90 üstü puanlarla açıkta kaldık 20 bin içinde adaletsiz dagılımla bizlere hiç kontenjan verilmemesi bizi madur etti emeklerimiz çöpe atıldı. Ek atama talep ediyoruz… lütfen sesimizi duyun

  5. Eminim hayatinda birtane kitap bile okumamişsindir belki orta okul tersksin emek vermemişsinki bilesin orda burda calişmiş bir hedefin olmamiş bir emeğin olmamiş oturduğun yerden boş muhabbet yapiyon yunus

  6. Devlet memurluğunun cazibesi azalıyor…
    Memur kadrolarının atama sayıları azalıyor…
    Yurttaşın cebindeki paranın değeri azalıyor…
    İnsani duygularımız yitiyor…
    Güven yitiyor…
    Ahlak yitiyor…
    Mutluluk yitiyor…
    Umut yitiyor…
    Arkadaş, bu ülkede niye yaşıyoruz, kapatıp gidelim en iyisi…