Öğretmen

Öğretmen Maaşları Nakit Para Yerine Civcivle Ödendi

Özbekistan’daki Nukus Kentinde finansal sıkıntılar olduğu için öğretmen maaşlarının nakit para yerine civcivle ödendi. BBC’nin haberine göre Özerk Karakalpakistan Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Nukus kentinde ilginç bir maaş ödemesi olayı yaşandı. Habere göre , Öğretmenlere nakit para yerine civciv ödendiği öğrenildi.


Öğretmenlerin durumu “utanç verici” olarak tanımladığı öğrenilirken. Bahsi geçen bölgede geçen sene maaşlar yerine patates, havuç ve balkabağı verdikleri öğrenildi. Öğretmenlerin “bize civciv lazım olsa gider pazar yerinden satın alırdık” dedikleri öğrenildi.  Ülkede ciddi nakit sıkıntısı çekildiği , uzun yıllardır ödemelerde gecikmeler yaşandığı , kamu çalışanlarına nakit para yerine farklı şekillerde ödeme yapıldığı da öğrenildi. Kısa zaman önce yabancı bir radyo kanalına konuşan bölgede görevli bir memur “Bankalarda para olmadığı için iki aydır maaşlarını çekemediklerini” dile getirmişti.

MEB haberleri, Gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi, kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilirsiniz. Kamupersoneli.net’in forumlarını ziyaret ederek, ücretsiz üye olabilir, ücretsiz üyeliğiniz vasıtasıyla yeni başlık açabilir, var olan başlıklara cevap yazabilir, diğer üyelerle iletişime geçebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara