Öğretmen

Öğretmenler Tercih Danışmanlığı Yapabilecek Karşılığında Ek Ders Ücreti Alabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda tercih danışmanlığı çalışmalarına hız verdi. Söz konusu uygulama sayesinde öğretmenlere ek ücret imkanı oluşacak. Daha önce dershanelerde belirlenen öğrenci tercihleri artık okul öğretmenlerinin desteğiyle yapılacak. Tercihlerde görev alacak olan öğretmenlere 18 saate kadar ek ders ücreti verileceği öğrenildi.

Öğrenciler Artık Öğretmenlerin Desteğiyle Tercih Yapacak

Öğrenciler için gelecek hayatlarını şekillendiren üst eğitim kurumlarına yerleşmesi sürecinin önemli bir boyutunu oluşturan sınav sonrası tercih işlemleri artık okullarda öğretmenlerin desteği ile yapılacak. MEB söz konusu tercihler için görev alan öğretmenlere ek ders ücreti ödeyecek ve söz konusu ödemeler 18 saat üzerinden yapılacak. 3.2 Milyon öğrenci TEOG YGS ve LYS’da dershanelerindeki öğretmenler yardımıyla tercih yapmıştı. Söz konusu tercih işlemleri için artık MEB devreye girdi ve öğrencilere tercih danışmanlığı’nın okullardaki öğretmenler tarafından yaptırılabilmesi için çalışmalar başladı.

Komisyonlar Kurulacak

MEB ‘in çalışmaları sona erdikten sonra  Tercih danışmanlığı için komisyonlar kurulacak ve öğrenciler komisyonlardan yardım alabilecek. Tercih komisyonları ulaşımın ve iletişimin kolay olacağı noktalarda bulunacak. Söz konusu komisyonlarda görev alacak öğretmenlere ek ders ücreti verilecek. Bahsi geçen ücretin 18 saat üzerinden hesaplanacağı öğrenildi.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.Kamupersoneli.net’i takip ederek MEB duyurularından ve çok daha fazlasından haberdar olma fırsatına sahipsiniz.