Öğretmen

Öğretmenlerin İl Dışı Yer Değiştirme Başvuruları Başladı !

Binlerce öğretmenin heyecanla beklediği il dışı yer değiştirme başvuruları, bugün itibarıyla başladı. Söz konusu başvurular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınacak. Başvurulara yoğun bir katılım olması bekleniyor. Öğretmenlerin dışı tayin başvurularını yapacaklar ve atama yer değiştirme sonuçlarını bekleyecekler.

İl dışı yer değiştirme başvuruları 21 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecektir. Sonuçlar da 23 Haziran 2017 tarihinde erişime açılacak. İl dışı yer değiştirme başvurularının nasıl yapılacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? 

Ülke genelinde yüz binlerce öğretmen il dışına tayin istemekte ve bunun için il dışı yer değiştirme başvurusunu yapacak ve ardından bekleyişe geçecek. İl dışı yer değiştirme başvuruları MEBBİS veya Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü üzerinden yapılacaktır. 

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra öğretmenler sonuçların açıklanması ve atama işlemlerinin sonuçlanmasını bekleyecek. Konu ile ilgili olarak herhangi bir ek durum olduğunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ayrıca bir duyuru yapılacaktır.

Kamupersoneli.net Notu: öğretmenlerin il dışı yer değiştirme başvuruları henüz başlamadı. Başvurular gün içinde başladığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Yapılan başvurular 21 Haziran 2017 tarihinde sonlanacak. Başvuruların ardından yerleştirme veya atama sonuçları 23 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak.