Öğretmen

Pedagojik Formasyon Aldıktan Sonra Nasıl Öğretmen Olunur?

Eğitim Fakültelerinde eğitim-öğretim gören adaylara pedagojik formasyon eğitimi, 4 yıllık eğitim süreleri içerisinde parça parça verilmektedir. Eğitim Fakültesi öğrencilerinin öğretmen olmak için mezun olmaları, ardından istenen KPSS puanına sahip olmaları yeterlidir. Eğitim Fakültesi dışındaki fakültelerde mezun olan adaylar ise pedagojik formasyon eğitimini eğitim-öğretim süre zarfının dışında, ek ders olarak alırlar.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nde ya da İİBF’de öğrenim gören bir aday, öğretmenlik yapmak için pedagojik formasyon eğitimini, 4 yıllık eğitimin dışında almalıdır. Eskiden formasyon eğitimi almak için mezun olma şartı aranırken şimdi eğitim öğretim süresi içerisinde formasyon alınabilmektedir. Pedagojik formasyon eğitimi alacak adaylar, branşlara göre belirlenen kontenjanlar dahilinde başvuru yapma hakkına sahipler. Başvuruları onaylanan adaylar, eğitim için belirlenen süre zarfında derslere girerek eğitim süreci tamamlandığında pedagojik formasyon eğitim sertifikasına sahip olur.

Pedagojik Formasyon Eğitiminde Hangi Dersler Verilir?
* Eğitim Bilimine Giriş
* Öğretim İlke ve Yöntemleri
* Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
* Eğitim Psikolojisi
* Sınıf Yönetimi
* Özel Öğretim Yöntemleri
* Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
* Öğretmenlik Uygulaması 

Pedagojik formasyon eğitimi dersleri arasında bulunan öğretmenlik uygulamasında, adaylar belirlenen okullarda, belirli saatleri doldurmak suretiyle stajyer öğretmen olarak görev yaparlar. Adayların performans değerlendirmesi ilgili öğretmenler tarafından yapılır ve not verilir. 

Pedagojik Formasyon Eğitimi Tamamlandıktan Sonra Neler Yapılmalı?
Adaylar, pedagojik formasyon eğitimini tamamladıktan sonra pedagojik formasyon eğitim sertifikasına sahip olurlar. Öğretmen olarak atanmak isteyen adayların, KPSS- Lisans sınavına girmesi ve branşlara göre belirlenen puan şartını taşıması gerekir. KPSS’den istenen puanı alan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen olmak için belirlediği genel ve özel şartları da taşımaları halinde öğretmen olarak atanabilirler.
 

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.