Öğretmen

Sözleşmeli Öğretmenler 8 Yıla 1 Kademe Uygulamasında Mağdur

6111 sayılı yasayla yapılan değişiklik ile sicil uygulaması kaldırılmış ve 8 yıl disiplin cezası almayan personele bir kademe verilmesi şeklinde düzenleme yapılmıştı. Hak kaybı olmaması için de geçici maddeyle de düzenleme yapılmıştı.

MEB’de sözleşmeli öğretmen olarak çalışan ancak daha sonra 2011 yılında kadroya geçen personeller 8 yıla bir kademe uygulamasında mağdur olmuştur. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri sözleşmeli öğretmenlik döneminde sicil notu verilmediği gerekçesiyle sözleşmeli çalışılan süreleri 8 yıla bir kademe hesabından saymamaktadır.

Sözleşmeli Çalışılan Süre 8 Yılın İçinde Sayılmamaktadır

Sözleşmeli personelin  sözleşmelide geçen sürede sicil notları bulunmadığından kadroya geçtikleri tarihten itibaren 8 yıl ceza almamaları halinde bir kademe uygulamasından yararlanabileceği görüş vardır. Ancak MEB sözleşmeli öğretmenlikte geçirilen süreleri normal kademe/dereceye saymaktadır. Yine hizmet puanı yönünden de bir sıkıntı yoktur. Ayrıca sözleşmelide çalışan süreler zorunlu çalışma süresinde de sayılmaktadır.

Kamupersoneli.net Notu: 2017 toplu sözleşme öncesi sendikalara çağrıda bulunmak istiyoruz. 2011 yılında kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin 8 yıla 1 kademe alabilmesi ve başka konularda mağduriyetler varsa toplu sözleşmede masada olması, sorunun çözülmesi faydalı olacaktır.

Zeki KARA / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Bir Yorum