Öğretmen

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatına Çağırılmayan Öğretmenler Müjde !

Milli Eğitim Bakanlığı’nın FETÖ/PDY ve terör örgütü ile ilişkisi olan öğretmenleri görevden almasının ardından, boşalan kadrolara sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı duyuruldu.

KPSS puanıyla sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapan öğretmenler, sözlü mülakat sınavına girdiler. Yine KPSS puanı ile başvuruda bulunan ÖABT gerektiren branşlar için de öğretmenler sözlü mülakata tabi tutuldular.

KPSS puanıyla sözleşmeli öğretmenlik ataması dışında, Milli Eğitim Bakanlığı dershane ve etüt merkezlerinde çalışan öğretmenler için de müjdeli bir haber verdi. Dershane ve etüt merkezlerinde çalışanlar arasından, KPSS şartsız 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül 2016 tarihinde, KPSS puanıyla sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapıp mülakata çağırılmayan öğretmen adaylarına ilişkin bir duyuru yayımladı.

Duyuruya göre, KPSS ile sözleşmeli öğretmenlik mülakatına çağırılmayan öğretmenler, dershane ve etüt merkezlerinde görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik başvurularına katılabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Konu ile ilgili duyurusu şöyle:

“KPSS puanına göre sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için başvuruda bulunanlardan mülakata çağırılmayan adaylar gerekli şartları taşımaları halinde Dershaneler ile Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinde Görev Yapan Eğitim Personelinin Sözleşmeli Öğretmenlik başvurularına müracaat edebilmektedirler.
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü”

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Peki biz ücretliler… ne olur bizi de atayin. Bize de bir şans verin bunca yıldır devletin kahrini biz cektik, üç kuruşa kimsenin beğenmeyip istemediği yerlerde biz çalıştık.