Politika

AB Bakanı Ömer Çelik: " Avrupa Birliği Sürekli Yakınıyor "

AB Bakanı Ömer Çelik, AB ile olan ilişkilerde AB’ nin sürekli olarak yakındığını ifade etti. Tüm Dünya ülkelerine yönelik otorite kurmaya çalışır bir yapısının olduğunu, sürekli olarak bildiri yayınlayan ve vizyonsuz bir işleyiş gerçekleştirdiğini vurgulayan AB Bakanı Ömer Çelik, ” Hayat devam ettiği sürece politika devam edecek. Politika devam ettiği sürece, bir yol bulmak her zaman mümkündür. ” ifadelerini kullandı.

” AB bu şekilde ilerlediği sürece, bizim de ilerlememiz mümkün değil. FETÖ ile mücadelede bizimle lafta değil fiiliyatta bir dayanışma gerçekleştirmesi gerekir. ” şeklinde sözlerine devam eden AB Bakanı Ömer Çelik, ” İfade hürriyetiyle alakalı konuşuyorlar ama siz bir tin tan kuruluşu değilsiniz. ” ifadelerini kullandı.

Sürekli katılım müzakerelerini bahane ederek, kullanarak Türkiye’ yi köşeye sıkıştıralım şeklinde girişimlerle bir ilişkinin sürdürülemeyeceğine vurgu yapan Ömer Çelik, pratikte ne yapılacağına bakılmasını gerektiğini sözlerine ekledi. ” Biz politikacıyız, politikacı olduğumuz için fiiliyatta nasıl sonuç alacağımızla ilgili değerlendirmeler yapmamız gerekiyor. ” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net | ANKARA