Politika

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Referandum Tarihi Açıklaması!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir televizyon kanalına katılarak yaptığı açıklamalarda referandum ile alakalı detayları sundu. Bakan Bekir Bozdağ, referandum tarihiyle alakalı olarak seçim tarihi hakkında net bir açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; “Cumhurbaşkanımızın bir tereddütü yok. Referandum tarihi 16 Nisan olarak görülüyor.” ifadelerinde bulundu.

16 NİSAN 2017 GİBİ GÖZÜKÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevsim şartlarının düzelmesinin ardından referandum ile alakalı olarak seçim için net bir tarih verebilir. Buna göre yapılan tüm seçim çalışmalarının ilk hedefi 16 Nisan 2017 gibi gözüküyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç gün içerisinde onaylacağı belirlenen ve halkoylamasına götürüleceği tarih Resmi Gazete’de yayımlanmasının hemen ardından 60 günü takip eden ilk pazar günü olacağı ifade ediliyor. 7 Şubat 2017 tarihine kadar olan sürede onaylanan kararların Resmi Gazete’de yayımlandığı ifade edilseydi, 9 Nisan’a referanduma gidilmesi mecbur olacaktı. Ancak 7 Şubat tarihi aşıldığından dolayı. O nedenle bu hafta içinde yapılacak onay ve Resmi Gazete’de yayımlanma, referandum sandığının ise 16 Nisan’da vatandaşın önüne getireceği ifade edilmekte.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİTİNGLERDE BULUNACAK

Referandum takviminin net bir biçimde kesinleşmesiyle beraber liderlerin seçim meydanlarına ineceği ifade ediliyor. Diğer yandan Milletvekilleri, Meclis çalışmalarına ara verildiği dönem içerisinde seçim bölgelerinde aktif çalışmaların yapılacağı ifade ediliyor.. Seçim Koordinasyon Merkezi’nin(SKM) yaptığı program çerçevesinde her bakan, hafta sonları görevlendirileceği illerde çalışmalara hız verecek. Başbakan Binali Yıldırım da, miting programlarıyla sahada yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da, 30 büyükşehir başta olmak üzere yoğun bir miting programları düzenleyecek.

Kamupersoneli.net | ANKARA