Politika

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım Hakkında Bilmedikleriniz

 Geçtiğimiz günlerde genel başkanlık için Ak Parti içinde Binali Yıldırım’ın adı ön plana çıkmıştı. Peki başbakan adayımız Binali Yıldırım’ın bilmediğimiz özellikleri neler?

Kendisi, daha önce birçok büyük proje de öncülük yaptı. 


AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 11 yılı aşan bakanlık görevinde çalışkan ve başarılı bir isim olarak öne çıktı.

Yıldırım, aralarında yüksek hızlı tren, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı’na 3. Köprü, İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Köprüsü gibi çok büyük projelerin yer aldığı yaklaşık 255 milyar liralık yatırımın altına imza attı.

Türkiye’yi mobil iletişimde 4,5G teknolojisiyle buluşturan Yıldırım’ın bakanlığı döneminde 24 bin 280 kilometre bölünmüş yol hizmete girdi.

Yıldırım döneminde havayolu halkın yolu haline geldi, aktif havalimanı sayısı 26’dan 55’e, 34 milyon olan yolcu sayısı da 182 milyona ulaştı.

Yunus Emre ve Mevlana hayranı Yıldırım, en sevdiği Aşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” türküsünü dilinden düşürmüyor.

Yürüyüş ve yüzmeden vazgeçemeyen Yıldırım, uzun yolda araba kullanmayı bir dinlenme vesilesi olarak görüyor.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara