Politika

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Kimdir?

 Mehmet Şimşek (1 Ocak 1967, Gercüş, Batman), Kürt kökenli Türk siyasetçi, Ekonomist ve Başbakan yardımcısı. 


2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlı olarak görev yapmış olan Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu hükümetlerde yer almıştır. 

İlk olarak Ak Parti Gaziantep milletvekili olarak 2007 Türkiye genel seçimleri’nde TBMM’ye girmiştir. Ardından 2011 Türkiye Genel Seçimleri’nde Batman milletvekili olarak seçilmiştir ve Meclisteki yerini korumuştur.

Şimşek, o dönem Başbakanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmuş olduğu 60. Türkiye Hükûmeti’nde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak yer almıştır. 

Şimşek, ayrıca Erdoğan’ın kurduğu 61. Türkiye Hükûmeti ve Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu 62. Türkiye Hükûmeti’nde pozisyonunu korumuştur. 

“Emerging Markets” Dergisi tarafından 2013 yılında ” YükselenAvrupa’da Yılın Maliye Bakanı” seçildi. 

Aynı yıl “Foreign Policy” Dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi.

1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. Aynı fakültede yaklaşık bir yıl araştırma görevlisi olarak çalışmıştır ve bir süre akademik faaliyetlerini sürdürmüştür. Zaman zaman derslere girerek öğretmenlik de yapmıştır. 

Etibank bursu ile lisans ve master yapmak amacıyla İngiltere’ye gitmiştir. 

Yüksek lisansını University of Exeter’de tamamlamıştır. 

İngiltere’de eğitim alırken babası vefat etmiştir. 

Finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini almaya hak kazandıktan sonra Türkiye’ye geri dönmüştür.

 65. hükumet içerisinde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, spor, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara