Politika

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Açıklamalarda Bulundu

Veysi Kaynak, Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’nda şehit aileleri, gaziler, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Suriyeli mülteciler ve parti teşkilatında görev yapanlara iftar verdi.

Kaynak burada yaptığı konuşmada, 13 yıl önce mazlum dünyanın liderini bu statta ağırladıklarını ve dünyada bir ilk olarak, il kongresi yaptıkları hatırlatarak, şimdi bu stadın, mübarek rahmet, bereket, mağfiret, hoşgörü ve birlik beraberlik ayında bütün Kahramanmaraş’ı temsil eden insanlarla bir iftara ev sahipliği yaptığını, bunun için Allah’a şükrettiğini söyledi.

Çok huzurlu bir ramazan ayına girdikleri için Allah’a hamd ettiğini belirten Kaynak, şunları kaydetti.

“Bizim huzurlu olmamız, bizim barış içerisinde olmamız, bizim esenlik içerisinde olmamız herşeyin hallolduğu anlamına gelmiyor. Bir yandan Güneydoğu’da terörle mücadele devam ediyor. Bir yandan dünyanın çok çeşitli yerlerinde mazlum ve mağdur milletler, bir yudum su, bir kırık ekmek için inanın, sizlere, Türkiye’ye, dünya mazlumlarının lideri Recep Tayyip Erdoğan’a bakıyor. Biz burada huzur içerisinde iftarını yaparken hemen 80 kilometre güneyimizde Suriye’de bir zalim tarafından katliama tabi tutulan masum Suriye halkı, 600 bini bombalarla katledilmiş, hem de ne vahşi varil bombalarıyla… İnsanların önemli bir kısmı yer değiştirmek zorunda kalmış. 5 milyonu aşkın insan da dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış vaziyette. Şükürler olsun ki bunların yüzde 60’ına biz ev sahipliği yapıyoruz. Aramızda 2 milyon 750 bin Suriyeli kardeşimiz var. Bizim milletimiz o Suriyeli kardeşlerine gerçekten insanlık ve Müslümanlığı gereği aşını, evini ve işini paylaşarak destek oluyor.”

Kendisine medeniyetin temsilcisi denilen ülkelerde Suriyeli insanların maruz kaldığı durumu aktaran Kaynak, şöyle devam etti:

“Suriyeli bacılarımıza, kardeşlerimize bir meydanda şınav çektirerek bozuk para atıyorlardı. ‘Medeniyetin temsilcisiyim’ diyen o Avrupa ülkeleri tel örgüler çekiyor. Daha vahimi Akdeniz’i, Ege’yi, onların adeta sudan, denizden mezarı haline getiriyorlar. Hepimizin bunları hatırlaması lazım. Binilen o şişme botlara ellerindeki şişlerle müdahale edip o bebeklerin, kimsesizlerin,  denize gark olmasını sağlıyorlardı. Şimdi bütün bunlar yapılırken Türkiye, 2011’den beri, liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle açık kapı politikası uyguluyor.”

”Terörle mücadeleyi hap birlikte başaracağız”

Kaynak, güneydeki teröre rağmen, Suriye’deki devlet otoritesinin ortadan kalkmış olmasına rağmen Türkiye’nin açık kapı politikasının aynen devam edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret eden ABD Büyükelçisi ile Suriye ve DAEŞ konusundaki görüşmesini aktaran Kaynak, şöyle konuştu:

“Eğer Suriye’de barışı ve huzuru temin etmek istiyorsanız, Türkiye ile birlikte hareket etmelisiniz. Sizin ’65 yıllık müttefikimiz, stratejik ortağımız’ dediğiniz, hatta model ortaklık önerdiğiniz Türkiye ile beraber hareket edin, 3 günde bu DAEŞ meselesini, terör meselesini  halletmezsek hiç birşey bilmiyorum dedim. Ancak bir yandan bizimle müttefik olacaksınız, bir yandan PKK’nın Suriye kolu PYD’yi Suriye’de sizin operasyon ortağınız olarak kullanacaksınız. Bu ittifaka, dostluğa ve işbirliğine yakışmaz. Bir yandan Türkiye’de temmuzdan beri şehirlerimiz, bölgelerimiz ve ilçelerimiz, çukurlarla kapatılacak, bunların içine bombalar yerleştirilecek. Bizim askerimiz ve polisimiz mertçe değil namertçe, kalleşçe şehit edilecek, Türkiye son bir yılda tarihinin en fedakar ve en başarılı terör karşı operasyonunu yürütecek, şimdi de Türkiye’den birkaç masum muhacir mülteci kabul etmek için Avrupa bizden terörle mücadele yasasında esneme telkin edecek. Bunun asla mümkün olmadığını dostlarımızın ve dost saydıklarımızın bilmesi lazım. Türkiye son teröristi defedinceye kadar bu mücadelesini, kim ne derse desin yürütecektir. Allah’ın izniyle terörle mücadeleyi hep birlikte başaracağız.”

“Herkesin Huneyn’i bir kez daha hatırlamasını istiyorum”

Kaynak, Mekke’nin fethinden sonra Huneyn’in unutulmaması gerektiğini belirterek, “Hiçbir şey bizi çoğunluğumuzla şımartmasın. Herkesin Huneyn’i bir kez daha hatırlamasını istiyorum. Çok doğru bir liderimiz var. Çok doğru bir davanın etrafında sımsıkı beraberiz, kenetlenmiş vaziyetteyiz ve hep birlikte Türkiye’yiz.” dedi.

Kahramanmaraş’a başbakan yardımcılığı görevini layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a sonsuz teşekkürlerin sunan Kaynak, bundan sonra hep beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “dünyanın neresinde bir mazlum varsa, dünyanın neresinde bir mağdur varsa, ona el uzatacaksınız” talimatı doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Dünyanın 152 ülkesinde insani kalkınma yardımları yapan Müslüman, gayrimüslim, Şili’den Filipinlere kadar insani yardım yapan bir kuruluşun kendisine bağlı olduğunu anımsatan Kaynak, “Türkiye’deki hem afetlere karşı Türkiye’yi hazırlayacak kuruluş, hem de Türkiye’deki misafirlerimiz olan 3 milyon mültecinin sorumluluğu bu kardeşinizde. O sebeple dünyanın herhangi bir yerinde bir mağdur kalmayıncaya kadar bütün Kahramanmaraş’ın benimle birlikte koşmasını arzu ediyorum. İnanıyorum ki Kahramanmaraş buna var. İnanıyorum ki Kahramanmaraş İstiklal Harbi’ndeki, kurtuluş harbindeki mücadelesiyle bizimle beraber bu koşuya devam edecek. Allah bu kutlu yürüyüşte hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyorum.” diye konuştu.

AA | Kamupersonel.net