Politika

Başbakan Yıldırım CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Göndermede Bulundu

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, “Bir Alman dergisinde, ana muhalefet partisinin başkanı ne diyor? Türkiye’de can güvenliği yok. Mal güvenliği yok. Turistler gelmesin’. Bu ne demek? Bu memleketin bir evladıysan nasıl sen, ülkeni dünyaya şikayet edersin? Bu CHP iyice şirazesinden çıktı” dedi. 

Başbakan Yıldırım, Yenikent-Temelli yolunun temel atma törenine katıldı. Ankara’nın Sincan İlçesi’ndeki temel atma töreninde hitap eden Yıldırım, hükümet olarak yaz mevsiminin rehavetine kapılmadıklarını belirtti. Başbakan Yıldırım, “Malum yaz dönemi, ağustos ayındayız. Hava sıcak, rehavet var. Hükümet olarak biz, rehavete kapılmadan bu zamanları değerlendiriyoruz. Önümüzdeki sene için yapacağımız işlerin planlamasını, hazırlıklarını yapıyoruz. Yaz dönemini milletimizle iç içe olarak vatandaşlarımızdan gelen istekleri, talepleri değerlendiriyoruz. Bu arada yazın rehavetine kendini kaptıranlar, milletle yan yana olmak yerine milleti üzmek için incitmek için var güçleriyle çalışıyorlar” diye konuştu. 

“HERHANGİ BİR VATANDAŞ MEMLEKETİ İÇİN BÖYLE LAFLAR EDER Mİ?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir Alman dergisine verdiğini söylediği demeç üzerinden eleştiren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: “Bir haber çıktı. Bir Alman dergisinde, ana muhalefet partisinin başkanı ne diyor? Bu dergiye beyanat vermiş. Kılıçdaroğlu, iyi dinle iyi. İlk önce Pensilvanya’nın kontrolüne girerek, 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ dedin. Seni uyardık. Yetmedi. Millet 16 Nisan’da sana gereken cevabı verdi. Bundan da uslanmamış. Ders almamış. Alman gazetesine ne diyor? ‘Türkiye’de can güvenliği yok. Mal güvenliği yok. Turistler gelmesin’. Bu ne demek? Bu memleketin bir evladıysan nasıl sen, ülkeni dünyaya şikayet edersin? O, ne söylerse söylesin. Bu yılın ilk 6 ayında, Türkiye’ye gelen misafir sayısı yüzde 14 arttı; 15 milyona yaklaştı. Kılıçdaroğlu, ‘Gelmesin’ dese de geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, belli ki Türkiye’de turizmin gelişmesinden, refahın artmasından, insanların aş-iş sahibi olmasından hiç mutlu değil. Bırakın bir parti başkanını herhangi bir vatandaş kendi memleketi için böyle laflar eder mi?”

“KILIÇDAROĞLU YABANCI ÜLKELERDEN MEDET UMUYOR”

CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin de eleştirilerde bulunan Yıldırım, “‘Türkiye’de adalet yok’ dedi, yollara düştü. Milletten ilgi görmeyen, sırtını terör örgütlerine dayamış siyasetçilerle kol kola yürüyen Kılıçdaroğlu, şimdi yabancı ülkelerden ve yabancı dergilerden medet umuyor. Yazık, yazık. Adalete terör sempatizanlarıyla yol yürüyerek, ulaşamazsın ey Kılıçdaroğlu. 6-7 Ekim olaylarında onca kardeşimizi, vatandaşımızı öldüren; 15 yaşındaki Yasin Börü evladımıza kıyan eli kanlı terör örgütlerine destek verenlerle kol kola girerek, adalet sağlayamazsın. Milletin alamadığın takdiri yabancı bir dergiye ülkeni kötüleyerek, hiç sağlayamazsın. Bu CHP iyice şirazesinden çıktı” dedi. 

KILIÇDAROĞLU’NA ‘AKAYDIN’ ÇAĞRISI: BU KEPAZELİĞE BİR SON VER

İsim vermeden CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’a da darbe girişimiyle ilgili açıklamaları üzerinden tepki gösteren Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: “Bir milletvekili diyor ki ’15 Temmuz darbesi bir tiyatrodur. Bu ne biçim darbe’ diyor. ‘Meclis’i bombaladı, bir milletvekili bile ölmedi. Halbuki bizim pilotlarımız bardaktaki suya bile nişan alıyor’ diyor. Sen ne biçim insansın? Bu kadar şehitlerimizin ruhunu sızlatacak sözleri nasıl söylersin? Şehit olan 250 vatandaşımızın katilinin utanmadan devlet olduğunu söylüyor. 15 Temmuz alçak FETÖ darbesinde hayatını kaybeden, şehadet şerbetini içen, gazi unvanına ulaşan bütün vatandaşlarımızın iki yakası bunların elindedir. Devleti ve milleti suçlamak suretiyle FETÖ terör örgütünü aklamaya çalışmak sizin haddinize mi? Buna hiç şaşırmadım; çünkü bu zat, 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra da Pensilvanya’ya gittiğini ve terör örgütünün ne kadar güzel çalışmalar yaptığını ballandıra ballandıra anlatmıştı. Milletin vekiliyle terör örgütü arasında böyle bir muhabbet kabul edilebilir mi? Sayın Kılıçdaroğlu, bu kepazeliğe bir son ver ve millet, şehitlerimizin ruhunu sızlatan bu adama karşı ne yapacağını merakla bekliyor”

“KILIÇDAROĞLU’NUN ‘2019’A HAZIRLANACAĞIZ’ DEDİĞİ O DEMOKRATİK UNSURLAR KİMMİŞ, AÇIKLASIN”

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: “Alman dergisine devam ediyor. ‘2019’da Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indireceğiz’. 2003’ten beri bunu söylüyor. O söyledikçe millet daha çok destek veriyor, her seferinde oyu biraz daha artırıyor. Kapatma davası açtılar. Başarabildiler mi? Milletin gönlünden Cumhurbaşkanı’nı silebildiler mi? Boşuna uğraşıyorlar boşuna. 16 yıl önce bu kutlu yürüyüşe çıkarken, milletin emrinde milletle beraber yürüyeceğimize söz verdik. Millet de hep bizim yanımızda oldu. Bize destek verdi. Cumhurbaşkanı ile millet arasına, milletle devletin arasına nifak tohumları ekmeye çalışanlar hep pişman oldular. Kılıçdaroğlu’nun ‘2019’a hazırlanacağız’ dediği o demokratik unsurlar kimmiş, bir açıklasın da görelim. Sırtını teröre dayayan HDP mi? Sözde ‘Adalet Yürüyüşü’ boyunca devlete, millete kin ve nefret kusan FETÖ artıkları mı? Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden terör militanları mı? Sayın Kılıçdaroğlu, ortaklık yapacağın bir demokratik unsur varsa eğer gerçekten arıyorsan 15 Temmuz’da sokaklarda kahramanlık destanı yazan millete dön. Millette ara”

“AY YILDIZLI BAYRAKLARIN ALTINDA VÜCUT BULMUŞ TEK DEVLETİMİZ VAR”

Başkentte 15 Temmuz gecesi yaşananları hatırlatan Yıldırım, “Ankaralılar, hayasızca saldırılar karşısında imandan birer duvar ördü. Rabb’im bize bir daha böyle karanlık günler yaşatmasın. Cumhurbaşkanı’mızın, şahsımın defaatle söylediğimiz gibi ay yıldızlı bayrakların altında vücut bulmuş tek bir devletimiz var. O devletin adı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Devletimizin kurucusuna, onun şahsın yürüttüğü İstiklal Mücadelesine, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyoruz” dedi. 

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR”

FETÖ mensuplarının hak ettiği cezaları alacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişimini yapanlar, mahkemelerde hesap veriyor. Hesaplarını verecekler. Hukuk içerisinde de en ağır şekilde cezalandırılacaklar. İstedikleri kadar tiyatro yapsınlar. İstedikleri kadar milletin aklıyla alay etsinler. O akıbet, onların peşini bırakmayacak ve şehitlerimizin kanları yerde kalmayacaktır. Hiç merak etmeyin. Türkiye’nin önü açık. Yarınımız, bugünden daha güzel olacak. Terörü de Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız. Güneyimizde bulunan ülkelerde yaşanan istikrarsızlığın, iç savaşın sona ermesi için de Türkiye olarak çok büyük çaba harcıyoruz” diye konuştu.

Kamupersoneli.net – DHA