Politika

Başkanlık Sistemi Mutlaka Halka Sorulmalıdır !

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Başkanlık sisteminin mutlaka halka sorulması gerektiğini belirterek, “Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘367’i bulsak dahi bunu referanduma götüreceğiz’ sözünü siyaseten destekliyoruz.” dedi.

Yavuz, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, sistemin halkın var olan siyasi, kültürel ve ticari sorunlarına nasıl çözüm getireceğinin önemli olduğunu belirtti.

Bu konuda MHP ile AK Parti arasında mutabakata varıldığını ancak kapsamının tam olarak açıklanmadığını aktaran Yavuz, bu hafta veya gelecek hafta mutabakat metnin kamuoyuna açıklanmasını beklediklerini, sonuçlara göre desteklerini veya eleştirilerini dile getireceklerini vurguladı.

Anayasa değişikliğinin sadece başkanlık sisteminin alt yapısını hazırlamakla sınırlı kalacağına işaret eden Yavuz, şunları söyledi:

“Özellikle 15 Temmuz’dan sonra yeni anlayışların ortaya çıktığı, bu milletin kendi iradesine sahip çıkmayı gösterdiği bir zaman diliminde bu hakikatler ortaya çıkmasına rağmen, siyaset kurumunun, halkın bu yapısına uygun, onları dini inançlarıyla, gelenek görenekleriyle, diliyle, kültürüyle uyumlu barışık, kavgayı, çatışmayı üretmeyecek bir anayasa yapması siyasilerin bu halka namus borcudur. Bu halkın diniyle ve diliyle kavgalı olmayan, yerli ve sivil bir anayasa yapması halka karşı bir namus borcudur. Çünkü bize göre bu sistem sürdürülebilir değil. Bu sistem oluşturulurken yani cumhuriyet tesis edilirken halka sorulmadı. Sorunları bütün kaynağı budur. Başkanlık sistemi gelecekse mutlaka halka sorulmalıdır. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘367’i bulsak dahi bunu referanduma götüreceğiz’ sözünü siyaseten destekliyoruz.” 

Yavuz, ayrıca Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin 60 yıllık macerasında ilk defa gerçek yüzünü gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Kamupersoneli.net – AA