Politika

CHP'li Sarıbal'dan Ormanlık Alanda Villa Yapımına Tepki Geldi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediyesi tarafından Keles Kocayayla’da ormanlık alana 18 villa yaptırdığını öne sürerek, “İmar olmayan bölgede hangi hakla yapıldığını, hangi kanun nizamla açıklayacaklar merak ediyorum” dedi.

CHP ‘li Sarıbal, Kocayayla’daki inşaatla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden çekilmiş fotoğraflara da yer verdi. Uludağ’da imar olmayan bölgede ormanlık alana Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 villa yapıldığını öne süren Sarıbal, Uludağ’ın villa kente dönüştüüğünü kaydetti.

Adeta sihirli bir sözcük haline getirilen ‘turizm’ ile ülkenin tüm doğal alanlarının hızla talana açıldığını iddia eden Sarıbal şöyle dedi:

“Bursa’da da Karadeniz’e benzer bir süreç yaşanıyor. Bursa’da yayla turizmi bahanesiyle Ketenli, Kocayayla, Gököz Göleti ve Kendir yaylası talana açılmak isteniyor. Kocayayla’da ilk etapta ahşap konaklama tesisi yapılacakmış. Başta Bursaspor olmak üzere tüm spor kulüpleri için Gököz veya Ketenli yaylası civarında büyük bir kamp alanı düşünülüyormuş. Doğal yaşam alanını imara açma adımının ilk etabında ‘göl manzaralı ahşap konaklar’ için 8 bin çam ağacını katlettiler” diye konuştu.

‘TÜRLER YOK OLUYOR’

Yapılaşma ve talan nedeniyle dünyada yalnız Uludağ’da yaşayan 33 çeşit endemik bitki türü ile Uludağ’a özgü Apollon kelebeğinin soyunun tükenmek üzere olduğunu savunan Sarıbal, şöyle devam etti:

“Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çobankaya ve Sarıalan’da 70’e yakın villa inşa edildi. Bu villalar sözde Bursa halkının ucuza kullanabileceği alanlar olacaktı. Ancak bu ahşap villalar iki şirkete peşkeş çekildi. Böylelikle yalnızca parası olanların yararlanabileceği mekanlar yaratıldı.”

KAMUPERSONELİ.NET – DHA