Politika

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Anayasa Mahkemesine Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesine tepki göstererek istenilen görevlerin yapılmadığına dikkat çekti.

CHP Kemal Kılıçdaroğlu, Genel merkezde gerçekleştirilen Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu ortak toplantısı açılışına katılarak yaptığı konuşmalarda;

“Bu karamsar süreç içinde herkesin umudu olan tek bir parti var, o da biziz, CHP. Herkesin gözü üzerimizde. Demokrasi isteyenlerin, cumhuriyeti savunanların, uygarlığı savunanların, bilimi savunanların, kadın erkek eşitliğini savunanların, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye’yi savunanların tek ama tek umudu CHP. Bu bağlamda hepimize tarihi sorumluluk düşüyor. Bu umudu yeşertmeliyiz, büyütmeliyiz.” dedi.

ANAYASA MAHKEMESİNE TEPKİ

“İşsizlik Sigortası’nın darbeyle terörle ne ilgisi var? İşsizlik Sigortası Kanununda değişiklik yaptılar. Bu hafta yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanunda değişiklik yaptılar. Havuz medyasının kontrolsüz yayın yapmasına her türlü imkanı sağladılar. Yüksek Seçim Kurulunu devre dışı bıraktılar. Yani seçimler, referandumun adil koşullarda olmayacağının mesajını verdiler. Bizim üzerimize gelecekler. Tek yanlı, günün 24 saati yayın yapacaklar. Eşit koşullarda bir referanduma gitmeyeceğiz. Bunu açıkça OHAL kararnamesi ile ilan ettiler.” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Maarif Vakfı’nın mütevelli heyetlerinin huzur hakkının da düzenlendiğine ve bankacılık mevzuatlarının değiştirildiğine dikkat çekerek geçmişte bankaları hortumlayanlar için özel bir af getirildiğini belirtti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine bu şekilde devam etti:

“Bunun gerçek sorumlusu kim? Hükümet değil, yürütme organı da değil. Bu işin gerçek sorumlusu, unutmayalım, Anayasa Mahkemesi. Anayasa Mahkemesi anayasayı ve hukuku dışlayarak, ‘Ben OHAL kararnamelerine bakmam’ diye eskiden verdiği, üstelik iki kez verdiği kararı değiştirdi. ‘Demokrasiye aykırı da olsa bakmayacağım’ dedi. Böylelikle Anayasa’da temel hak ve özgürlükleri güvence altına alınan bir ülkede, Anayasa Mahkemesi, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması konusunda siyasi iktidara, ‘Her şeyi yapabilirsin, ben bakmayacağım’ dedi. Açıkça söylüyorum, bu Anayasa Mahkemesi ve yargıçları bu topluma da dünyaya da hukuk dünyasına da güven vermiyorlar. Arzu ederim ve beklerim ki, vicdanlarını sorgulayıp koltuklarından ayrılırlar. O koltukta oturmayı hak etmiyorlar. Ettikleri yemine sadık kalmıyorlar.” ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesi hakkında diyecek daha hiçbir ifade kalmadığına dikakt çeken Kılıçdaroğlu sözlerini tamamladı.

Kamupersoneli.net | ANKARA