Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Milli İradenin Her Zaman Arkasında Durduk

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halk oylaması çalışması kapsamında Kayseri’nin Sarız ilçesinde vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Türkiye’de barış ve huzur içinde yaşamak istediklerini vurgulayarak, demokrasiyi korumak, yaşama iradesini hayata geçirmek için anayasa değişikliğine hep birlikte “hayır” deme çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu demokrasinin kolay kurulmadığını bunun için bedeller ödediklerini belirtti. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“MİLLİ İRADEYİ HER ZAMAN SAVUNDUK”

“Biz, milli iradeyi her zaman savunduk. Milli iradenin her zaman arkasında durduk. Hiçbir zaman bir kişi Türkiye’de tek adam olmadı. Mustafa Kemal Atatürk de tek adam değil. Sivas Kongresi’ne, Erzurum Kongresi’ne bakın, 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisine bakın. Atatürk, hiçbir zaman tek adam olmadı.”

“BİNALİ BEY BAŞBAKANLIĞA SAHİP OLACAK”

“Niye karışsın? Sayın Cumhurbaşkanı yerinde duruyor zaten, dokunan var mı? Yok. Ne zamana kadar 2019. Sonra ne olacak? Seçim olacak. Sayın Binali Yıldırım Başbakan olarak duruyor. Karışan var mı? Yok. O da ne olacak ‘hayır’ çıktığı zaman koltuğunu korumuş olacak. Çünkü yeni modelde başbakanlık yok. ‘Hayır’ çıkarsa Binali Bey başbakanlığa sahip olacak. Başbakanlık arabasına binecek, Başbakanlık konutuna gidecek. Aslında biraz da onun için çalışıyoruz. Onun haberi yok ama o kendisini tasfiye etmek için çalışıyor biz de başbakanlık makamını ve onurunu korumaya çalışıyoruz. Çünkü bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA