Politika

Cinsel İstismar Suçu Önergesi Hakkında Ak Parti Grup Başkanvekli Turan'dan Flaş Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “cinsel istismar” suçlarına ilişkin önergeyle ilgili olarak, “Hiçbir gerginlik olmamasına rağmen bir anda Türkiye’nin en ağır, en haksız ithamlarına maruz kaldık.” dedi.

Turan, partisinin Çanakkale İl Başkanlığınca düzenlenen 55. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 2014’te Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende Esma Bayramiç isimli vatandaşın küçük yaşta evlendiği için eşinin cezaevinde olduğunu söylediğini hatırlattı.

Bunun gibi çok sayıda örnek bulunduğunu, Esma’nın Türkiye’deki örneklerden sadece biri olduğunu hatırlatan Turan, şöyle konuştu:

“Hiçbir gerginlik olmamasına rağmen bir anda Türkiye’nin en ağır, en haksız ithamlarına maruz kaldık. Özür dileyerek söylüyorum; tacizcilere af falan filan… Bir defa ahlaki olmayan bir işin altına AK Parti’nin imza atması mümkün değil. 2004 yılında evlenme kaydıyla cezaların kalkması kanununu ortadan kaldıran biziz. Yetmedi sonraki yıllarda ceza kanunu değişikliğiyle tacizde, küçüklerle ilişkide cezaları iki kat artıran da bizim iktidarımız. Biz erken yaşta evliliğe izin vermiyoruz. Hata yapılarak erken yaşta evlenmiş yaşı büyümüş, ailesi mutlu olmuş ama cezaevine konmuş olanların dışarıda kalan kadınları ve çocukları için bir defalığına mahsus geçici olarak bunları çıkarın ki çocuklar babasız kalmasın diyoruz.

Yasa bir defaya mahsus, şuanda üç veya dört çocuğu olup da babası içeride annesi dışarıda olanlar için çıkartılmalı. Çünkü mahkeme süreci çok uzun sürdüğü için birinci çocuktan sonra dördüncü çocukta mahkeme ancak sonuçlanıyor. Anne dört çocukla dışarıda kalıyor ve perişan oluyor.”

– “Yalanın, iftiranın bu kadarı olur mu?”

Cezaevinde bulunanların mağduriyetlerinin giderilmesi için bunun bir önlem olduğunu dile getiren Bülent Turan, şunları kaydetti:

“Bunu, CHP’nin İzmir Milletvekili Özcan Purçu diyor. Yalanın, iftiranın bu kadarı olur mu? 2015 yılı, yeni değil CHP milletvekili söylemiş. Biz bununla ilgili komisyon kurduk. Komisyon çalışmalara başladı. Komisyonda bir vekil diyor ki; ‘Eğer bir evlilik varsa, şikayet yoksa, baskı altında ve tek taraflı değilse, herhangi bir şiddette görmüyorsa verilecek cezanın hakkaniyet sınırları içerisinde yani eşi ve çocukları mağdur etmeyecek şekilde olması lazım. 8 yıl çok ağır bir ceza. Geçen gün kendi memleketimde aynı konudan birisi yakalandı, 10 yıl ceza almış yazık.’ Kim diyor bunu? CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal. Arkadaş senin Afyon vekilin bunu söylüyor, senin İzmir vekilin bunu söylüyor, ama sen sadece AK Parti’ye vurmak için en ağır hakareti yapıyorsun. Bunun adı siyaset değil. Bunlar insan değil zombi, bunlar zombi.”

Toplantıya, AK Parti Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de katıldı. 

Kamupersoneli.net / AA