Politika

Çıraklık ve Stajyerlik Süreleri Sigorta Kapsamına Alınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sn. Didem Engin Çıraklık ve Stajyerlik Sürelerinin de sigorta kapsamına alınması gerektiğini söyledi. 


DİDEM ENGİN: ÇIRAKLIK VE STAJYERLİK SÜRELERİ SİGORTA KAPSAMINA ALINMALI!

Aday çırak, çırak veya mesleki staj olarak çalışılan sürelerin sigortalılık borçlanma kapsamında sayılmamasını Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Didem ENGİN, aday çırak, çırak veya mesleki staj olarak çalışılan sürelerin sigortalılık borçlanma kapsamında sayılmamasının meslek eğitimi alan binlerce kişiyi ilgilendiren önemli bir sorun olduğuna dikkati çekti.

Hem Meslek Öğreniyor Hem Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyorlar

Çıraklar ve stajyerlerin bu sürede hem mesleklerini öğrendiklerini hem de ülke ekonomisine emekleri ile önemli katkı sağladıklarını belirten Didem ENGİN, çalışılan bu sürenin emeklilik hesaplamasında dikkate alınmadığını söyledi. “Bu sürenin geriye dönük borçlanma kapsamına alınması, hem bu mağduriyeti giderecek, hem de mesleki eğitimini teşvik edecek önemli bir düzenleme olacaktır” diyen Didem ENGİN, sosyal devlet ilkesine de aykırı olan bu uygulamanın son bulması ve bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesi gerektiğini belirtti.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden her yerde haberdar olma imkanına sahipsiniz.

Bir Yorum

  1. İnşAllah ìktidar göruşunuze dikkate alir.by durumdan magdur olan çok.Dile getirdiniz için teşekkur ederim.

  2. Kalfalık ustalık belgesi kamuda neden lise kadar dikkate alınmıyor o belgelerde 6 yılda alınıyor

  3. Emekli olamayacak olanlara tum haklar tanindi. Neden staj borclanmasi yaptirmiyorlar.askerlik borclanmasindan farki yok. Alooo hep kendinize yasa cikartiyorsunuz bunun icinmi sectik sizii

  4. AKP MİİLLET VEKİLİ MAAŞLARIYLA İLGİLENİR SOSYAL KESİMİN HAKLARIYLA DEĞİL