Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ait Dokunulmazlık Dosyaları İade Edildi

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 24. Dönem’de İstanbul Milletvekili olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait 3 adet dokunulmazlık dosyasının, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonucunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Başbakanlığa iade edildiğini açıkladı.

Ahmet Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun dokunulmazlık dosyalarına ilişkin yazılı soru önergesine cevaben.

24. Dönem CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’a ait olan yasama dokunulmazlığı tezkeresine bağlı bir klasöre, dönem kapatma işlemleri sırasında ulaşılamadığını belirten Başkanvekili Ahmet Aydın, anılan klasörün Başbakanlığa iade edilemediğini, bu durum hakkında kuruma bilgi verildiğini aktardı. Aydın, konuyla ilgili olarak görevliler hakkında idari soruşturma açıldığını, ilgililer hakkında yapılan değerlendirme sonucunda disiplin cezası verilmediğini paylaştı.

Ahmet Aydın, yanıtta, “24. Dönem’de AK Parti İstanbul Milletvekili olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olan 3 yasama dokunulmazlığı dosyası, YSK tarafından Cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonucunun Resmi Gazete’de yayımlanmasına müteakip Başbakanlığa iade edilmiştir.” açıklamalarında bulundu.

Ahmet Aydın, 29 Nisan itibarıyla TBMM Başkanı, Başkanlık Divanı ile siyasi parti grup başkanları hakkında Meclis’e sunulmuş dokunulmazlık tezkerelerinin sayıları hakkında da bilgi verdi.

Buna göre; TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın dokunulmazlık dosyası bulunmuyor, TBMM Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi’nin 1, Pervin Buldan’ın 48; TBMM idare amirleri Sırrı Süreyya Önder’in 9, Seyfettin Yılmaz’ın 2; katip üyeler Elif Doğan Türkmen ve Ali Haydar Hakverdi’nin birer, Emre Köprülü’nün ise 2 dokunulmazlık dosyası bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 41, HDP Grup Eş Başkanları Selahattin Demirtaş’ın 75, Figen Yüksekdağ’ın 15, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise 10 dosyası yer alıyor.