Politika

Dokunulmazlıkların Kaldırılmasından Sonra Ne Olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bugün devam eden Genel Kurul tamamlandı ve dokunulmazlıkların kaldırılması kabul edildi. Dokunulmazlık teklifinin birinci maddesi 373, ikinci maddesi ise 376 evet oyuyla kabul edildi. Oylama sonucunda referanduma gidilmeden dokunulmazlıklar kaldırıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Fezlekeleri bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş’a yargı yolu açıldı. 


Son Kararı Cumhurbaşkanı Verecek

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik yapılan değişiklik paketi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra yürürlüğe girecek. Yasa
değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması durumunda Milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılacak ve hakkında fezleke olan Milletvekilleri yargı önüne çıkacak.

Fezlekeler

Mecliste 506 Fezleke toplamda 112 Milletvekili için hazırlandı.

Rekor HDP’de
Dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra hakkında yargı yolu açılacak olan milletvekilleri içinde hakkında en çok fezleke olan grup HDP grubu. Grup hakkında 43 Milletvekili için toplamda 267 adet fezleke bulunuyor.

CHP İkinci Sırada

Hakkında fezleke olan milletvekillerinden 41 tanesi CHP Milletvekili. Bu 41 Milletvekili hakkında 134 fezleke dosyası dokunulmazlıkların kaldırılmasını bekliyor.

AK Parti Üçüncü Sırada

AK Partili 22 Milletvekilleri hakkında da toplamda 40 adet fezleke dokunulmazlıkların kaldırılmasını bekliyor.

MHP Son Sırada

Mecliste en küçük grup olan MHP milletvekilleri hakkında ise 14 fezleke bulunuyor. Bu fezlekeler 6 Milletvekili hakkında hazırlandı.

Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka hakkında ise 4 fezleke bulunuyor. Nazlıaka eski CHP Milletvekiliydi.

Terör İlk Sırada

Adalet Bakanı Bekir Bozda, değişiklik yapılan paket ile ilgili iki gün önce yapılan ilk oturumda yaptığı açıklamada Milletvekillerine yöneltilen suçların bir kısmını kamuoyu ile paylaşmıştı. Bunlar şöyle sıralanıyor:

Terör Suçlaması: 216

Hakaret: 201

Yaralama: 11

Görev Suçları: 38

Sahtecilik: 6

Tehdit: 18

Gizliliğin ihlali: 11

Suçu ve suçluyu övmek: 55

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik: 54

Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet: 119

Seçim Kanununa Muhalefet: 11

Siyasi Partiler Kanununa Muhalefet: 3

İftira: 13

Askerlikten Soğutma: 2

Şeklinde sıralanıyor.

Kamupersoneli.net  | Ankara