Politika

Figen Yüksekdağ Dokunulmazlıkların Kaldırılması Hakkında Konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ”Dokunulmazlığımızın kaldırılması, bizlere cezaevinin yolunun açılması, bizi bir parça da olsun güçten düşürmeyecek.” dedi. 


Figen Yüksekdağ, beraberindeki partililerle Kars’ta HDP İl binası önünde düzenlenen mitinge katıldı.

Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğine değinerek, “Bizler HDP grubu olarak ister içeride olalım, ister dışarıda. Bizler o cezaevlerini taş duvarları çok iyi biliriz. O taş duvarları hükümsüz kılmayı, tuzla buz etmeyi de bizler çok iyi biliriz.” diye konuştu.

“Bugün iyi bildiğimiz yollardan direneceğiz.” diyen Yüksekdağ, “Dokunulmazlığımızın kaldırılması, bizlere cezaevinin yolunun açılması, bizi bir parça da olsun güçten düşürmeyecek. İçiniz rahat olsun, artık daha güçlüyüz, artık daha kararlıyız, daha büyük kazanmadan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz.” ifadesini kullandı. 

Yüksekdağ, HDP’ye oy veren milyonlarca insanın demokratik siyaset istediğini ve kendilerini onun için Meclis’e gönderdiğini ama Türkiye’deki bu çoğul yapının demokratik siyaset yapmasını istemeyenlerin HDP’yi Meclis’te istemediğini ileri sürdü.

Türkiye’de muhalefet yapacak tek partinin artık HDP olduğunu iddia eden Yüksekdağ,  şunları söyledi:

“Bizler hem anamuhalefet partisi hem de yakın geleceğin iktidar partisiyiz. Halklarımızın demokratik hak iktidarının adresi artık HDP’dir. Bizler bu demokratik hak iktidarına giden yolda bir anamuhalefet partisi olarak bütün gücümüzle, kararlılığımızla mücadeleye devam edeceğiz. Emin olun ve göreceksiniz ki biz kazanacağız.” 

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara