Politika

İçişleri Bakanı Efkan Ala Kimdir?

 Efkan Ala, 21 Şubat 1965’te, Gönül ve Temel Ala çiftinin çocuğu olarak Erzurum’un Oltu ilçesinde doğdu.


1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 

1988’de kaymakamlık stajına başladı. 

İki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere’de hizmet içi eğitimden sonra, ikişer yıl Dernekpazarı, Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli’de vali yardımcılığı yaptı.

İçişleri Bakanlığında Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı’nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. 

13 Şubat 2003 tarihinde Batman valiliğine atandı. Batman valiliğinden sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği’ne atandı. 

10 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi.

17 Aralık 2013’te gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonra görevinden istifa eden dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 61. ve 62. Türkiye Hükûmetlerinde, TBMM üyesi olmamasına rağmen, dışarıdan atama yolu ile İçişleri Bakanlığı’na atandı.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde TBMM XXV. dönem Erzurum milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde XXVI. dönem Bursa milletvekili seçildi. 

24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti’nde yeniden İçişleri Bakanlığı görevine atandı.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, spor, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara