Politika

Kılıçdaroğlu'nun Sözleri Mecliste Tartışıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” sözleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul gündeminde tartışıldı.


Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu’nda, üç milletvekili gündem dışı konuşma yaptı.

Gündem dışı konuşmalardan sonra milletvekilleri ve grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

AK Parti milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” sözlerini eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Bir başbakanı, siyaseten yok hükmüne getiren cumhurbaşkanının vesayetçi anlayışını üzerlerinde halen sürdüren AKP Grubu’nun Başbakanlarını dahi savunamadığı ortamda Genel Başkanımıza söz söylemeye hakkı yoktur. Önce Genel Başkan, Başbakanınıza sahip çıkın. Başbakanınızın gidişine seyirci kaldınız, destek olmadınız. Genel Başkanımızın, Türkiye’nin kötü gidişatını görerek bir rejim değişikliği tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Türkiye’de doğabilecek sorunları hatırlatması amacıyla kullandığı sözlerden yola çıkarak kan dökmekten bahsediyorsanız, biz Gezi’de dökülen kanları unutmadık, unutturmayacağız.” diye konuştu.

Levent Gök, “Laiklik anayasada yer almamalı” diyen Meclis Başkanı’na soruşturma açmayı düşünmeyen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’nın, Kemal Kılıçdaroğlu’na soruşturma açmakla kimlerden talimat aldığını gösterdiğini savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, burada bağırıp çağırmakla dünkü sözlerin unutulmayacağını, bu sözlerin Türk siyasi tarihine geçtiğini belirtti.

İnceöz, şunları söyledi:

“Keşke bu sözler söylenmeseydi. Geçmiş dönemde ağır iftira ve hakaretlere varan konuşmalarına alışık olduğumuz Genel Başkan’ın dünkü açıklaması, ne yazık ki ülke olarak tek yürek olmamız gereken dönemde, terörle mücadeleyi sürdürdüğümüz dönemde kan kokan açıklamaları eleştiriyoruz. Talihsiz açıklamalardır. Başkanlık konusunun tartışılması, meşru, siyasi, hukuki zeminde sürmesini talep ediyoruz. Hiçbir zaman millete rağmen, milletimizin talep etmediği şeyi gündemimize almadık. Genel Bakanın kan kokan açıklamaları, halkı sokağa davet etmek, darbe benzeri söylemlerle siyasi tarihte yerini bulacaktır. Bu söylemler çok tehlikeli.” dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kılıçdaroğlu’na Kürtçe ve Türkçe “Günaydın” diyerek, “Zaten oluk oluk kan akıyor.” dedi.
İdris Baluken, Soma’daki maden faciasına ilişkin etkin soruşturma, gerekli önlemler için yasal düzenlemelerin yapılmadığını savundu.

Gündem Dışı Konuşmalar

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı gündem dışı konuşmada, topraktan geldiklerini, toprağa gideceklerini, hayatlarını topraktan elde ettikleri nimetlerle sürdürdüklerini unutmamaları gerektiğini hatırlattı.

AK Parti iktidarının, toprağı berekete dönüştürdüğünü, çiftçilere sahip çıktığını, çiftçilerin kronik sorunlarına çare olacak temel kanunlar çıkarttığını anlatan Durmuşoğlu, Türkiye için tarımda yeni bir çağ başladığını dile getirdi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “parlamenter demokrasiye darbeler”, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de ilinin sorunlarına ilişkin gündem dışı söz aldılar. Gürer, kürsüde Niğde ile ilgili yazdığı kitabı gösterdi.

AA


Kamupersoneli.net  | Ankara