Politika

Koray Aydın Kongreyi Kazanacağını Söyledi

 Eski MHP milletvekili Koray Aydın, “Üçüncü turda diğer adayların etrafında oy alma istidadı en yüksek olan adayın kongreyi kazanacağını düşünüyorum. Kendimi de buna en yakın siyasetçi görüyorum, çünkü ben kurulduğu günden beri bu partide siyaset yapıyorum.” dedi.


Bazı temaslarda bulunmak üzere, Antakya’da bir otelde partililerle bir araya gelen Aydın, toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MHP’de kongre sürecinin bütün hızıyla devam ettiğini ve alınan kararlarla bu sürece fiilen girildiğini belirten Aydın, partisinin 10 Temmuz’da yapacağı kongre öncesi delegelere dönük, faaliyet içerisinde bulunduğunu ifade etti.

Koray Aydın, şunları söyledi:

”Kongreyi, tüzük değişikliğiyle oluşan 3 kişilik heyetin mi yoksa MHP Genel Merkezi’nin yapacağı konusunda Çankaya 4 No’lu İlçe Seçim Kurulu’na yapılan müracaatlar var. Bu müracaatları Çankaya 4 No’lu İlçe Seçim Hakimliği, Yüksek Seçim Kurulu’na iletmiş durumda. Tahmin ediyorum, Yüksek Seçim Kurulu 1-2 gün içinde, belki hızlı toplanarak, akşam üstü veya yarın bu konuda bir karar verecektir. Tabi bu kararın verilmesiyle birlikte seçimin tüzük değişikliği yapılan 3 kişilik heyet tarafından mı Parti Genel Merkezi tarafından mı yapılacağı karar altına alacaktır. Hangisi yaparsa yapsın, kongrenin sağlıklı bir zeminde yapılabilmesi bizim temel ilkemizdir. Türkiye’de ilk defa delege inisiyatifi ile seçimden sonra oluşmuş olan bir atmosferde, yaklaşık 7 aya yayılan bir süreçte verilen bir hukuk mücadelesiyle bir kongre yapılmış oluyor. Ben Türk siyasi hayatına, demokrasi tarihine bunun önemli bir gün olarak anılacağını düşünüyorum. Bu atılan adımın diğer siyasi partilere örnek olacağını düşünüyorum.”

Aydın, Türkiye’de bütün partilerin başına büyük sıkıntı yaratan Siyasi Partiler ve Dernekler Kanunu bulunduğunu savunarak, bunu Türkiye’deki demokrasinin gelişememesindeki en büyük engel olarak gördüğünü bildirdi.

Bir gazetecinin, “10 Temmuz’a giden süreçte MHP’de muhalif olarak nitelendirilen adayların tek bir aday altında birleşerek, Devlet Bahçeli’nin karşısına çıkma ihtimali olup olmadığını” sorması üzerine Aydın, şöyle konuştu:

”Hayır, öyle bir durum söz konusu değil, buna gerekte yok. Bizim parti tüzüğümüze göre ilk iki turda salt çoğunluk gerekiyor. Yarıdan bir fazla oy alan seçiliyor. O zaman problem zaten halledilmiş oluyor. Bir kişi yarıdan fazla oy alıyorsa, iş o anda bitmiş demektir. Üçüncü turda ise en çok oy alan kazanıyor. Bu da seçimin karakterini ortaya koyuyor. Adaylar içinde her adayın çevresinden oy alma istidadı en yüksek olan kongreyi kazanacak demektir. Bu aynı zamanda şu manaya geliyor. İlk turlarda en çok oy alan kazanır diye bir kural da yok. Nitekim Devlet Bey, 1997’deki bizim kongremizde en çok oyu almamıştı. En çok oyu Tuğrul Bey almıştı. O 498 oy almıştı. Devlet bey de 359 oy almıştı. Yani arada yaklaşık 140 oyluk fark vardı. Ama üçüncü turda diğer adayların etrafındaki delegeler Devlet Bey’de toplanınca kongreyi Devlet Bey kazanmıştı. Şimdi bizim kongremizde de benzer bir süreç yaşanıyor. Üçüncü turda diğer adayların etrafında oy alma istidadı en yüksek olan adayın ben kongreyi kazanacağını düşünüyorum. Kendimi de buna en yakın siyasetçi görüyorum çünkü ben kurulduğu günden beri bu partide siyaset yapıyorum. Bütün dönemlerinde varım. Diğer adayların etrafında olan arkadaşlardan uzun bir siyasi geçmişim var. Bunun bana üçüncü turda bir avantaj olarak yansıyacağını ve kongreyi üçüncü turdaki destekleriyle kazanacağımı düşünüyorum.”

Koray Aydın’ın açıklamasını tamamlamasının ardından, partilerle yaptığı toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

AA | Kamupersoneli.net