Politika

Meclis Genel Kurulu Başkanvekil Ahmet Aydın Başkanlığında Toplandı

TBMM Genel Kurulunda TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve siyasi partilerin temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Aydın başkanlığında toplandı.

Aydın, Başkanlık Divanı olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladıklarını belirterek, “Gazetecilik mesleğinin çok daha ileri noktada olmasının ülkemizin, milletimizin geleceği açısından da son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Gazetecilik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu özellikle 15 Temmuz’da bir kez daha Mecliste hep birlikte müşahede ettiklerini vurgulayan Aydın, “Bu parlamento, darbe gecesi hain alçaklar tarafından F-16’larla bombalanırken, en yakınımızda yine buradaki gazeteci arkadaşlarımız vardı. Meclis dışında pek çok basın yayın kuruluşu, darbeye karşı milli iradenin yanında bir duruş sergiledi.” ifadesini kullandı.

Genel Kurulda siyasi partileri temsilcileri de söz alarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, gazetecilerin toplumların itici gücü; basının, demokrasinin temel taşlarından birisi, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu söyledi. Usta, özellikle yerel basının önemli düzeydeki sorunlarının giderilmesi gerektiğini bildirdi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, “halen çalışabilen gazeteciler günü” olarak anabildiklerini anlattı.

CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Atila Sertel ise çalışan gazetecilerin gününü kutladığını belirterek, “Gazetecilik özgürlük demektir. Düşüncesini özgürce ifade edebilmek, basın ve ifade özgürlüğünün bir ülkede var olması demektir. Ne yazık ki bu da ülkemizde yok.” değerlendirmesini yaptı.

MİLLETVEKİLLERİ GAZETİCİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, basın-yayın mesleğinin demokratik toplumların olmazsa olmaz unsurlarından birisi olduğunu bildirdi. Bostancı, “Medya, aracı demektir. Halkla siyaset kurumu arasında, güç merkezleri arasında iletişimi sağlayan ve halkın çıkarlarını temsil eden insanlar anlamına gelir.” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı gündem dışı konuşmada, basın mensuplarının haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesinin oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Basın-yayın organları ve gazetecilik mesleğinin toplumun her alanı için gerekli olduğunu ve 15 Temmuz’un bunun en değerli örneklerinden birisi olduğunu vurgulayan Kaynarca, “Darbe kalkışmasının yaşandığı saatlerde hangi görüşte olursa olsun Türk basını, demokrasisine sahip çıkıp, her türlü tehdide karşı tek yürek olmayı başarmış ve darbecilere karşı yayınlarını sürdürmeye devam ederek, halka demokrasi direnişinde cesaret vermiştir.” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Diyarbakır Suriçi koruma amaçlı imar planı değişikliği, CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birer gündem dışı konuşma yaptı.

Kamupersoneli.net | AA