Politika

Meclis Kararını Verdi Dokunulmazlıkların Kaldırılması Kabul Edildi

Dokunulmazlık teklifleri sonuçlandı. İlk bölümü sonuçlanmıştı. Bugün ise ikinci oylama yapıldı. Sayımdan ne çıktı? Mecliste kaç red, kaç kabul oyu kullanıldı?


Dokunulmazlığın ikinci maddesi için bugün 13.30’da oylamaya geçildi. 

TBMM Genel Kurulu’nda bugün çok önemli dakikalar yaşandı. İkinci oylamada ise 374 kabul, 136 ret oyu çıktı. 

Genel Kurulda, ikinci oylama arkasından, teklifin tamamı için tekrar oylama yapıldı. Bu oylamadan ise 376 kabul, 140 ret oyu çıktı. 

Bu durumda dokunulmazlık teklifi referanduma kalmadan geçti.

Son gün hariç 138 milletvekili için yargı yolu açıldı. Meclis’te bulunan ve Adalet Bakanlığı’nda bekleyenlerle birlikte toplam 787 fezleke bulunuyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, oylama sonucunu açıkladıktan sonra konuşma yaptı. “Böylece Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifi kabul edilmiştir. Hayırlı olmasını temenni ediyorum”. Oylama sonucuna göre Genel Kurul’da kabul edilen Anayasa düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylaması halinde, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. 

HDP’LİLER ALKIŞLARLA PROTESTO ETTİ

TBMM Genel Kurulunda dokunulmazlıklarla ilgili teklifin kabul edilmesinden sonra AK Partili milletvekilleri sonucu alkışlarken, HDP’li milletvekilleri de AK Partili milletvekilleri alkışlayarak tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara