Politika

Meral Akşener'in Kocası Tuncer Akşener Kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisinin kurultaya gitmesinden sonra Genel Başkanlık koltuğu için Devlet Bahçeli’nin en büyük rakiplerinden biri Meral Akşener ve kocası Tuncer Akşener hakkında bilinmeyenler..


MHP Genel başkan Adayı olan Meral Akşener ve kocası Tuncer Akşener hakkında çok sayıda iddia ortaya atıldı. Bunlardan biri ise Tuncer Akşener’in Dev-Solcu olduğuydu.

Diğer iddiaların aksine bu iddia daha tutarlıydı. Sıkı bir Maocu olan Tuncer Akşener, Doğu Perinçek’in izinden gidiyormuş.

Meral Akşener, solcu olan kocası Tuncer Akşener’i ülkücü olarak devşirmiş. Akşener ‘ilk bakışta vurulmuştuk’ dediği eşiyle senelerdir büyük bir aşk yaşamış ve yaşamaya da devam ediyor.

Meral Akşener İle Tuncer Akşener’in Tanışması

Meral Akşener kocası ile tanışmasını şöyle anlatmıştır.

“Tuncer’lerin evle bizimki aynı bahçenin içinde iki evdi. Sene 1974’tü. Evi yerleştirmiştik. Çok yağmur yağıyordu. Ben pencereden dışarı bakıyorum. Bahçeyi su başmış, bir genç paçalarını sıvamış, çıplak ayakla suyu süpürüyor. Ben bakarken, eşim kafasını kaldırdı, ilk defa öyle gördük birbirimizi. İlk görüşte vurulmuşuz. O da ODTÜ’de okuyordu. Hazırlık biri bitirmiş gelmişti. Birbirimize ilan-ı aşk etmiştik. O bana çok güzel mektuplar, şiirler yazardı. Hâlâ saklarım. Çiçekler gönderirdi. Ben ise ona solcuların ne kadar kızdığı eser varsa Safahat’ı, Necip Fazıl’ı gönderirdim. Tuncer, sıkı Maocuydu. Eylemlere katılırdı, Perinçek’in gazetelerini dağıtırdı. Hızlı solcuydu yani. Arkadaşlığımız siyasi tartışmalarla başladı. Evlenmeden onu sağcı yaptım.” Dedi.

Evlilik Süreci

“Biz okurken nişanlanmayı istedik, iki aile de karşı çıktı. Karşılıklı grevler yaptık. Tuncer evden kaçtı. İzini kaybettirdi. Kaçtığı yeri kimseye söylemedi. Orası hâlâ meçhuldür. Ben de sofraya küsmüştüm. 15 gün yemek yemedim. Sonuçta benim okul bitmeden nişanlanmama izin vermediler.”

Solculuğu Bırakınca Kafasını Kırdılar

“Tuncer, ODTÜ Gaziantep kampüsündeydi. Bir grup arkadaşıyla soldan kopunca devrimci arkadaşlarından çok ciddi dayak yedi. Kafasını kırdılar. Tuncer, bu olaylar nedeniyle iki yıl kaybetti.”

Meral Akşener’in Ailesi

Ataları sıkı komitacıydı. Dedesinin kardeşi Hasan Tahsin, Batı Trakya’da kurulan Türk Cumhuriyetinin bakanıydı. Hükümet binası işgal edilince kara bayrağını asan kişi oydu. Ankara’da herkesin mal mülk sahibi olduğu dönemde Hasan Tahsin’in tek evi varmış. Meral Akşener, “Ceddimizde şükür hırsız yok” diye övünürken bunu her zaman anlatıyordu.

Meral Akşener’in babası da dönemin memurları gibi CHP’li idi. Annesinin aile tarafı ise DP kurucularından. Annesinin dayısının evine gelen Süleyman Demirel’e kahve yaptığını da söylüyor Meral Akşener.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum