Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Önemli Açıklamalarda Bulundu

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Şerefli Türk ordusu, azgın bölücü teröre karşı büyük bir fedakarlıkla mücadele etmektedir. Bu uğurda bugüne kadar çok sayıda şehit verilmiş, çok sayıda asker ve polisimiz toprağa düşmüştür. Bu mücadeleyi küçümsemek ve kahraman Mehmetçiğe kara çalmak, hiç kimsenin haddi değildir.” ifadesini kullandı.


Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın “Biz, operasyon emri olduğu halde ‘şehit veririm’ endişesiyle operasyon yapılmadığı dönemi de biliyoruz.” şeklindeki açıklamalarını kınadı. Söz konusu açıklamanın, terörle mücadelede bugüne kadar verilen şehitlere saygısızlık, fedakarlık ve kahramanlık timsali Türk Silahlı Kuvvetlerine atılmış talihsiz bir bühtan olduğunu belirten Yalçın, “Çiçeği burnunda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, ayağının tozuyla ilgili komisyonda yaptığı açıklama, bulunduğu makamı dolduramadığını, hazmedemediğini, hatta bakanlığın kendisine beş numara bol geldiğini ortaya koymuştur.” değerlendirmesinde bulundu. Bakan Işık’ın, Türk askerinin, terörle verdiği onurlu mücadelenin küçümsendiğini ve hakkını yendiğini bildirdi. 

Yalçın, şöyle devam etti: 

“Şerefli Türk ordusu, azgın bölücü teröre karşı sadece büyük bir fedakarlıkla mücadele etmektedir. Bu uğurda bugüne kadar çok sayıda şehit verilmiş, çok sayıda asker ve polisimiz toprağa düşmüştür. Bu mücadeleyi küçümsemek ve kahraman Mehmetçiğe kara çalmak, hiç kimsenin haddi değildir.”Açıklamanın talihsiz olduğunu ifade eden Yalçın, geçmişte AK Parti hükümetleri tarafından torba yasalar çıkarılarak askerin elinin kolunun bağlandığını iddia etti. Yalçın, Bakan Işık’ı özür dilemeye davet etti.

AA | Kamupersoneli.net