Politika

Mustafa Gül: 'Kaybeden biz değil MHP olmuştur'

  Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağının pilotunun ailesine ev teklifinde bulunması üzerine, partisi tarafından ihraç talebiyle disiplin kurulu’na sevk edilen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Kaybeden biz değil, MHP olmuştur.” dedi.


Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 24 Kasım 2015 tarihinde Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağı pilotunun ailesine ev vermek istediklerini, ziyarette bulundukları Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu’na bildirdiklerini hatırlattı.

Konsolosluk yetkililerinin teklifi aileye ileteceklerini söylediklerini aktaran Gül, bu konuda kendilerine herhangi bir yanıt gelmediğini bildirdi.

Ev teklifini reklam amacıyla yapmadıklarını vurgulayan Gül, “Bunu reklam için değil, ortada olan mağduriyete merhem olmak için yaptık. Ailenin teklifi kabul etmemesi kendi düşünceleri. Biz sadece onları Kemer’de görmek ve tatillerini burada geçirmelerini istedik.” diye konuştu. 

– “Kaybeden biz değil, MHP olmuştur”

Yaklaşık 30 yıldır siyaset yaptığını ve 10 yıl daha siyaset yapmayı düşündüğünü ifade eden Gül, ihraç talebiyle disiplin kurulu’na sevk edilmesiyle ilgili de şunları söyledi:

“Kaybeden biz değil, MHP olmuştur. MHP’nin benden önce Kemer’de aldığı oy 220 idi. Ben geldikten sonra 6 bin 500 ve sonraki seçimde 10 bin 500 oy aldım. Bu da Mustafa Gül’ün mü yoksa MHP’nin mi daha önemli olduğunu gösteriyor. MHP kendi tabanına belki bir ses vermek istiyor. Devlet Bahçeli kurban olarak belki beni seçmiştir. Bizim için önemli değil. Biz 7 yıl boyunca partimizde çalıştık. Bana bu şansı verdikleri için kendilerine teşekkür ederim. Bundan sonraki siyasi hayatımıza da başka bir kulvarda devam edeceğiz. MHP kongresini de yakın takibe alacağız. Kongre neticesinde de siyasi hayatımızı belirleyeceğiz.”

Belediye Başkanı Mustafa Gül, düşürülen Rus uçağının pilotu Oleg Peşkov’un ailesine ev verme önerisinde bulunduğu gerekçesiyle partisinin disiplin kurulu’na sevk edilmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Düşürülen Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş. Tam bir akıl tutulması.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

AA | Kamupersoneli.net