Politika

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Kimdir?

 Mustafa ATAŞ, 1957 yılında Tunceli Çemişgezek’te doğdu. Baba adı Seyfullah, Anne adı Hanımkız’dır. 


İlk tahsilini Çemişgezek’te, lise tahsilini Elazığ’da tamamladı. 
Siyasete 1977 yılında Milli Selamet Partisi Beşiktaş Gençlik Kolları ile başladı. 
1982 yılında şimdiki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olan İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nü bitirdi. 

1984 yılında Yedek Subay olarak askerlik hizmetini tamamladı ve 1985 yılında Refah Partisi Beşiktaş İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 1989 yılında Refah Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 
1982 yılına kadar özel sektörde çalışan ATAŞ, 1982 yılından 2002 yılına kadar serbest muhasebeci olarak çalıştı. 
1992 yılında Refah Partisi’nde Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın İl Başkanlığı’nda İstanbul İl Sekreteri, 1995 yılında Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Fazilet Partisi İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etti. 

AK Parti kuruluş çalışmaları içerisinde aktif rol aldı. 
2001’de AK Parti’nin kurulmasıyla İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 
İstanbul’da birçok ilçe, belde ve mahalle teşkilatlarının kuruluşunda görevler üstlendi. 

25 yıllık siyasi tecrübesini 2002 yılında İstanbul Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Bu dönemde TBMM’de “Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayların Araştırılarak Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu”nda ve KİT(Kamu İktisadi Teşebbüsleri) Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 

2003 yılında AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı’na getirilen ATAŞ, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri de dâhil olmak üzere üç genel seçim, üç yerel seçim ve Türkiye’nin kaderini belirleyen iki referandumda başarı kazanılmasında SKM Başkanı olarak büyük rol oynamış, 
13 yıllık SKM Başkanlığı’nda Türkiye’nin dört bir tarafını karış karış dolaşarak teşkilatlara eğitim verilmesinde önemli katkıları olmuştur. 

2007 yılında yapılan seçimlerde İstanbul’dan tekrar Milletvekili seçilen ATAŞ, TBMM’de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda görev alarak, bu komisyona bağlı “Tuzla Tersaneleri’nde Meydana Gelen Olayları İnceleme Komisyonu”, “Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) İnceleme ve Araştırma Komisyonu”, “Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ve Eğitimevleri’ni İnceleme Komisyonu” gibi alt komisyonlara başkanlık etti ve insan hakları konusunda yurtiçinde ve yurtdışında yapılan birçok çalışmaya katıldı. 

Mustafa ATAŞ imzası ile hazırlanan TBMM alt komisyon raporları kamuoyunda büyük yankı bulmuş, raporların özünü oluşturan çocuk ve gençlerin daha iyi şartlarda eğitilmesi ve barınması hedefi ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından hayata geçirilmiştir. 
Yine 2007 yılında “Biz Büyüyoruz Türkiye Büyüyor Projesi”ni Geleceğe Bir Adım Derneği İkinci Başkanı olarak hayata geçirerek Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nda çocuklar için önemli başarılara imza atmıştır. 

Şehir ve Bölge Plancısı Dr. Şenol Erensoy ile birlikte 2010 yılında “Çemişgezek’ten İstanbul’a” isimli fotoğraf sergisi, 2011 yılında beş ayrı yerde sergilediği “Düş Bahçemden” isimli fotoğraf sergileri ve Elazığ Günleri Kutlamaları çerçevesinde yöresel fotoğraf sergisi düzenledi.  Halen fotoğrafçılıkla ilgilenen ATAŞ’ın çektiği bir fotoğraf özel bir şirket tarafından düzenlenen yarışmada derece elde etmiştir. 

2011 yılında da İstanbul Milletvekili seçilen ATAŞ, 24. Dönem TBMM’de Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Komisyonu (TÜRK-PA) Üyesi olarak ve “Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu”nda görev yaparak yurtiçi ve yurtdışı incelemelerde bulunmuştur. 
Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan ATAŞ; 22, 23 ve 24. Dönem TBMM AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 

12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi seçilen ATAŞ, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi olarak atanmış ve halen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. 
1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul’dan Milletvekili seçilen ATAŞ’ın, siyasi çalışmaları yanında birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üyeliği ve yöneticiliği devam etmektedir. 

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara