Sağlık Personeli

Kilis’e Başhekim Olarak Suriyeli Mi Atandı?

Sağlık Bakanlığı’nın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine Başhekim olarak Suriyeli Doktor Ahmad Taher Almoft’un atadığı iddia edilmişti. Konuyla ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına AK Parti Milletvekili Reşit POLAT’ın açıklamalarını ve Suriyeli Doktor Ahmad Taher Almoft sitemize özel açıklamalarını yayımlıyoruz.

“BAŞHEKİMLİK ŞU AN BOŞ BULUNMAKTADIR”

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit POLAT sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Sağlık Bakanlığının oluruyla Ağız ve Diş sağlığı yöneticiliğine 02.06.2017 tarihinde Dr. Ahmed Taher Almofti atanması noktasında. Bu arkadaş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.20 yıldan beri Türkiye’de ikamet etmektedir. Eşi Samsunlu bir kardeşimizdir. Görevi yöneticiliktir. Ağız ve Diş sağlığı başhekimliği şu anda boş bulunmaktadır. Yakında Başhekim olarak bir kardeşimiz atanacaktır. Şunu unutmayalım  Türk Milleti Türk’üyle, Kürd’üyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arnavut’uyla ve birçok etnik kökenden oluşmuş büyük bir millettir. Saygılarımla.”

“20 YILDIR TÜRKİYE’DEYİM”

Dr. Ahmad Taher ALMOFTI ise sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

“Maalesef…O Suriyeli benim! Suriye’de hiç yaşamamış olsam da aslen Suriyeliyim. Yirmi yılım bu toprakta geçmiş olsa da ben bir Arabım. Ne yaptıysam. Asil bir Türk kadar olamadım! Eşimi çocuklarımı geride bırakıp canımı hiçe sayarak, ülkemin yüce bayrağını taşımak için diyar diyar gezdim. Sudan, Somali, Gazze, Kırım, Suriye vs…Vatan söz konusu olduğu bir gece, dedik ki, biz kınalı kuzularız, özgürlüğün bedeli biziz, tank top tüfek demeden dik durduk, Allah’ın kaderini bekledik. Neyse ki kaderde uzun ve çetin bir yol vardır. 
Bugün ülkem ateş üzerinde kavrulurken. Ülkeyi karıştırmak için hem iç hem de dış düşmanlar fırsat kollarken provokatörlere koz verecek değilim. Beni tanımadan, ismimi bile bilmeden, benim hakkımda çok kırıcı sözler yazıldı. Aslında bu yazılanlar bir suç teşkil etmekle beraber olayları tırmandırmak istemem ve bunun için Hz. Yusuf’un yolunu izleyerek derim ki varsa hakkım, hakkımı helal ediyorum…Akıldan uzaklaşarak tavır gösterenlerden tek bir ricam var. Bugün birlik günüdür. BEN değil, BİZ olarak düşünüp BİZ olarak hareket etme vaktidir. Aksi takdirde Suriye, Irak ve Afganistan’dan farkımız kalmaz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, fitne ve fesattan korusun. Allah bu güzel vatana zeval vermesin…Saygılarımla.”

“2011’DE TÜRK VATANDAŞI OLDUM”

Dr. Ahmad Taher ALMOFTI sitemize özel açıklamalar yaparak şunları söyledi:

“Suriye asıllı olup 01/04/1997 tarihinden itibaren Türkiye’de ikamet eden, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Fakülteden tanıştığım Samsunlu olan sınıf arkadaşım ile 2008 yılında evlenip Vatandaşlık Kanununa göre, evlilik tarihinden itibaren 3 yıl geçtikten sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına başvurarak 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtim. Bursa Orhangazi Devlet Hastanesinde acil hekimi olarak çalıştıktan sonra Ankara Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, merkez teşkilatında çalışmaya başladım. Uluslararası İlişkiler ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığında çalıştığım süre içerisinde Türkiye’deki Acil durumları ve KBRN (kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer) biriminde hizmet vermekle beraber, Sağlık Bakanlığın görevlisi olarak Gazze’ye dört sefer, Somali’ye iki sefer, Kırım’a iki sefer ve Sudana bir sefer gidip hizmet verdim. Tabi ki bu süreçte hem gönüllü olarak hem de Sağlık Bakanlığın görevlisi olarak birçok sefer Suriye’ye geldim. En son 15/ 02/2017 tarihinde Fırat Kalkanı bölgesinde sağlık koordinatörü olarak görevlendirildim. 02/06/2017 tarihinde ADSM yöneticisi olarak atandım. Ayrıca ben Fırat kalkanı bölgesinde görev yaparken uzman doktor olan eşim Doğu’da başka bir ilde görev yapmaktadır.”

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Gerçekten yazık bize. Bu kadar mı düştük yani. Ne var yani adam Suriyeli olduysa. Bu ülkede sadece Türkler mi var sanıyorsunuz. Kafatasçı olacaksanız Naziletden ne farkınız var ki.