Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı 2017 Eylül Dönemi Tayin Başvuruları Başladı

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre 2017 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasına ilişkin duyuru yayımlandı.

Yayımlanan duyuruya göre; atama kurası 6 Eylül 2017 günü, noter huzurunda bilgisayar ortamında çekilecek. 

Kuraya Başvuru Şartları

* 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına memur kadrosunda atanan personelden kura son başvuru tarihi itibarı ile bulundukları ilde toplamda fiilen 2 (iki) yıl süre ile Bakanlık ve bağlı kuruluşlar kadrolarında görev yapmış olanların başvuruları kabul edilecek olup, ücretsiz izinler bu süreden sayılmayacaktır

*  6495 sayılı Kanun kapsamında sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına memur kadrosunda atanan personelden kura son başvuru tarihi itibarı ile bulundukları ilde toplamda fiilen 2 (iki) yıl süre ile Bakanlık ve bağlı kuruluşlar kadrolarında görev yapmış olanların yalnızca kendi bağlı bulunduğu kurum başvuruları kabul edilecektir.

* 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlığımıza devredilen personelin kura son başvuru tarihi itibariyle bulundukları ilde toplamda fiilen 2 (iki) yıl süre ile görev yapmış olma şartı aranmayacaktır.

* Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanan personel için DHY’sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma ve adaylık şartı aranmayacaktır.

* Kura son başvuru tarihi itibariyle aday memurluğu devam eden personel bu kuraya müracaat edemeyecektir.

* Kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti dışında atananların bağlı bulunduğu kurumun il içerisindeki münhal başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu kapsamda tercih yapanların kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atanmadıklarının tespiti halinde; bulunduğu ile yaptığı tercihler silinerek diğer tercihleri dikkate alınacaktır. Kuraya sehven alınıp bulunduğu ile yerleşmesi halinde atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış ise iptal edilecektir.

Yerleştirme İşlemlerinin Yapılması

Kuraya başvuran personelin yerleştirme işlemleri 01.07.2017 tarihine göre hesaplanan ve ilan edilen hizmet puanları esas alınarak yapılacaktır. b) Kuraya başvuran personelin hizmet puanlarına itirazları PBS üzerinden alınacak. Alınan itirazlar değerlendirilerek PBS üzerinden ilan edilecek olup yerleştirme işlemi yeniden hesaplanan hizmet puanlarına göre yapılacak.

Başvuru evraklarının incelenmesi neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecek.

Kura Başvurularının Alınması

2017 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası Başvuruları 01 Ağustos 2017 Salı– 08 Ağustos 2017 Salı (saat 18:00’e kadar) tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacak.

Bir Yorum

  1. 2017/5 kpss alımlarında sadece arşiv soruşturması yapılacağı gerekirse güvenlik soruşturması yapılacağı söylenilmişti hala bir gelişme yok nezaman bu sürecin biteceğini bilmiyoruz bununla ilgili haber yapıp 12.500 sağlıkçıyı sevindirirseniz size çok minnettar kalırız

  2. Ek atama istiyoruz 2017 yılı atamasız bitmemeli hala atanmayı bekleyen binlerce lisans hemşire var!