Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/3 Personel Alımı Göreve Başlama Duyurusu

Sağlık Bakanlığı, KPSS 2017/3 sözleşmeli personel alımı sonuçlarına göre; Sağlık Teknikeri/Sağlık Teknisyeni (İlk ve Acil Yardım) pozisyonlarına yerleşmeye hak kazanan adayların göreve başlama duyurusunun daha sonra yayımlanacağı açıklanmıştı.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma işlemleri tamamlananların listesi, 2 Haziran 2017’de İl Sağlık Müdürlüklerine gönderildi.

Göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurular, 5 Haziran – 14 Haziran 2017 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlükleri tarafından alınacak. Adayların, ekte verilen belgeleri hazırlayarak 14 Haziran 2017 mesai bitimine kadar İl Komisyonlarına teslim etmeleri gerekmektedir. 

Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar da, başvuru evraklarını birinci derece yakınları aracılığı ile il komisyonlarına teslim edebileceklerdir. Bu durumdaki adaylar, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte Bakanlığımıza başvurmaları, aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla; yerleştirildikleri hizmet birimlerinde, bu birimlerin kapatılmış veya başka bir birimle birleştirilmiş olması halinde yerleştirildikleri pozisyonun il veya ilçede bulunması hali öncelikle dikkate alınarak ihtiyaç bulunan hizmet birimlerinde göreve başlatılacaktır.

Atanma şartlarını taşıyanlar için,  son göreve başlama tarihi 16 Haziran 2017‘dir. Göreve başlama işlemleri bu tarihten önce tamamlananlar, talep etmeleri halinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlatılacaktır.

Güvenlik soruşturması/arşiv araştırması işlemleri devam eden adayların başvuru ve göreve başlama tarihleri, söz konusu işlemler tamamlandığında http://www.yhgm.saglik.gov.tr/ internet adresinde ilan edilecektir.