Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığına KPSS 2017/3 ile Yerleşenler Dikkat !

KPSS–2017/3sonucuna göre Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatına ait sözleşmeli Sağlık Teknikeri/Sağlık Teknisyeni (İlk ve Acil Yardım) pozisyonlarına yerleşenlerden, güvenlik soruşturması/arşiv araştırması işlemleri henüz tamamlanmayan adayların başvuru ve göreve başlama tarihlerinin, söz konusu işlemler tamamlandığında ilan edileceği daha önce duyuruldu.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemleri sonuçlanan adayların listesi, 12 Temmuz 2017 tarihinde İl Sağlık Müdürlüklerine gönderildi.

Göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurular 12.07.2017 – 19.07.2017 tarihleri arasında il sağlık müdürlükleri bünyesinde teşekkül eden il komisyonlarınca alınacak. Adayların, bu süre içinde istenen belgelerle birlikte yerleştirildikleri birimlerin bağlı bulunduğu il sağlık müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Atama şartlarını taşıyanlardan, halen 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerekmektedir.

Adayların, (Ek–1)’de belirtilen belgeleri hazırlayarak en geç 19.07.2017 tarihi mesai bitimine kadar il komisyonlarına teslim etmeleri gerekmektedir. 4 üncü ve 5 inci maddede belirtilen durumlar hariç, başvurular şahsen yapılacak olupposta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Atanma şartlarını haiz olduğu tespit edilenler, 5510 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na gerekli bildirimler yapılarak göreve başlatılacak, atanma şartlarını haiz olmayan adaylara gerekçeleri açıkça belirtilmek suretiyle yazılı bilgi verilecektir.

Atanma şartlarını taşıyanlar için, son göreve başlama tarihi 21.07.2017 günüdür. Göreve başlama işlemleri bu tarihten önce tamamlananlar, talep etmeleri halinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlatılacaktır.

Hastalığı nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olanlar, bu durumlarını 19.07.2017 tarihi mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri ve 21.09.2017 tarihi aşılmamak kaydıyla, raporda belirtilen istirahat süresinin bitimini müteakip iki işgünü içerisinde göreve başlatılabilecektir.

Doğumla ilgili mazereti nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olanlar, bu durumlarını 19.07.2017 tarihi mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri kaydıyla, doğumla ilgili mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren en geç iki iş günü içerisinde göreve başlatılabilecektir.