Sağlık Personeli

Tıbbi Sekreterler: Genelgeye Uyulmasını İstiyoruz

17 bin taşeron personel alımında genelgeye göre hareket edilmesini bekleyen adaylar, referansla alımın önüne geçilmesini talep etti. Adayların Sayın Bakanımıza gönderdiği mektubu aşağıda yayımlayıp konuya dikkat çekmek istiyoruz.

Sayın Bakanım; Biz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümünden 4 yıl Sağlık Meslek Lisesi, 2 yıl de üniversite okuyarak mezun olduk. Yıllarca devletin okullarında bölümümüzü bitirmek için verdiğimiz emek, mezun olunca güzel bir işe başlama umuduyla ders çalışarak harcadığımız zaman ve bu zaman içinde mesleğimizle ilgili kazandığımız yetkinliğimiz hiçe sayılıyor, mağdur ediliyoruz.

Yayınladığınız 2017/6 sayılı Tıbbi Sekreter İstihdamı konulu genelgeye göre hizmet alımlarında Yataklı Tedavi Kurumlarının Yönetmeliğinin 160. maddesinde ‘tanımlanan görevleri yürütmek üzere sadece tıbbi sekreter istihdam edilecektir’ ibaresi yer almakta ancak bu genelgeye uymayan genel sekreterlikler bulunmaktadır. Tıbbi sekreter hizmet alımlarını Genel Sekreterlikler yerine Sağlık Bakanlığı bizzat liyakat esasına göre yapmalıdır çünkü Genel Sekreterliklerde yaptığımız görüşmelerde açıkça ifade etmek gerekir ise “torpiliniz yoksa işe alınamazsınız” denmekte ve Genel Sekreterlikler liyakate değil sadece torpil kriterine bakmaktadır. Bizler yani torpili ya da siyasi referansı olmayan tıbbi sekreterler hizmet alımlarından haberdar olamıyor, bundan dolayı da az sayıda açılan kadroyu da torpili veya siyasi referansı sağlam olan kişilere kaptırıyoruz.

Sizden isteğimiz şudur; Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreter hizmet alımlarını bizzat kendisi yapmalı ve bu alımlarda KPSS puanı, klavye sınavı gibi hakkaniyete dayalı objektif kriterlere uygun eleme yöntemleri ile işe alımları gerçekleştirmelidir. Bu yıl yapılması planlanan 17 binlik hizmet alımında tıbbi sekreterlere ayrılan kadronun yukarıda bahsettiğimiz veya sizin uygun gördüğünüz herhangi bir kriter ile yapılması tıbbi sekreterlerin mağduriyetini bir nebze de olsa azaltmış olacaktır. Herhangi bir kriter belirlenmemesi durumunda ise işe alımlarda torpilin önüne geçilemeyeceği aşikardır ve bu da bizim mağduriyetimizin giderek artması anlamına gelmektedir. En iyi referans kişinin aldığı eğitimle kendini geliştirmesidir. Ülkemiz il ve ilçelerinin önde gelenlerinin eş-dost-akraba-tanıdıklarına referans olup onları işe aldırması biz gariban mezunların hayallerinin yıkılmasına ve umutlarının gitgide tükenmesine neden olmaktadır. Diplomalı Tıbbi Sekreterler olarak hem sözleşmeli/kadrolu memur alımlarında hem de hizmet alımlarında yeterli sayıda kadronun bölümümüz mezunlarına sağlanmasını ve bunun denetlenmesini talep ediyoruz. Yıllardır verdiğimiz emeğin karşılığını yani hakkımız olanı istiyor ve savunuyoruz. Saygılarımızı sunarız.”

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Sayın yetkililer sizden tıbbi sekreterler için daha çok haber yapmanızı istiyoruz

  2. Sayın yetkililer lütfen tıbbi sekreterlerle alakali lütfen daha fazla haber yapın.Çünkü 80 üstü puanlarla atanamadiğimiz gibi hakkımız olan hizmet alımında da işe giremiyorum.

  3. diplomalı tıbbi sekreterler olarak hem sözleşmeli/kadrolu memur alımlarında hem de hizmet alımlarında yeterli sayıda kadronun bölümümüz mezunlarına sağlanmasını ve bunun denetlenmesini talep ediyoruz.

  4. Saygılı yetkili ler bizi de gorun diş protez teknoloji madur taşeron lasmaya son emegimizin karşılığı verilsin lütfen

  5. Tıbbi sekreterlerin yerini yıllardır sertifikalı torpilliler işgal ediyor. Taşeron da dahi istihdam edilmek üzere bu kadar çaba gösteren biz tıbbi sekreterler atanmayi kadroyu hakediyoruz.. Taşeron değil şehir hastanelerinde kadrolu tıbbi sekreter olarak görev almak istiyoruz..

  6. Torpil değil. Çabamizin karsiligiyla işe girmek istiyoruz.madur olmak istemiyoruz.bu duruma bir çözüm yolu bulunmasını.sesimizi durmanızı istiyoruz.

  7. sesimizi duyun lütfen mağduruz hakkımızı verin adaletsizliğe bir son verin

  8. Ortaokul mezunları tıbbi sekreter olabiliyo mu acaba bilginiz varmı