Sağlık Personeli

Uzman Doktorlara Nöbet Ücreti Kararı Onandı !

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi (istinaf), uzman doktorlara nöbet ücreti ödenmesine ilişkin yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan uzman doktorların, nöbet ücretlerinin ödenmesi için sendika avukatları aracılığıyla kurum aleyhine açtıkları davada İzmir Bölge İdare Mahkemesi, uzman hekimlere nöbet ücreti verilmesini kararlaştırdı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bu karar temyiz edildi. Bunun üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, kurumun talebini haksız bularak yerel mahkemenin kararını onadı. 

YASEMİN ZENGİN AÇIKLAMA YAPTI

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Zengin açıklamasında kararın ardından başvuru tarihinden itibaren uzman doktorların tuttukları nöbet ücretlerinin faiziyle ödendiğini belirtti.

Yasemin Zengin Dava açmayan doktorlara ise herhangi bir ödemenin gerçekleşmediğini aktardı ve alınan kararın diğer hekimler için de emsal teşkil edeceğini ileri sürdü.

Kamupersoneli.net – ANKARA