Sağlık Personeli

65. Hükumet Yeni Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ Kimdir?

 Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım Yeni Kabine listesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı külliyesine gitmişti. Yeni kabine listesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Bir çok bakanlıkta değişiklikler meydana gelirken en ilginçlerinden birisi de Sağlık Bakanlığı’nda oldu.


 AK Parti Erzurum Milletvekili Recep AKDAĞ, Mehmet Müezzinoğlu’nun yerine yeni Sağlık Bakanı olarak kabinedeki yerini aldı. Peki Recep AKDAĞ Kimdir? Nerelidir? AK Parti içerisindeki en mühim isimlerden birisi olan Yeni Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ Erzurum doğumludur. Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ , ilk ve orta öğrenimini memleketi Erzurumda, Lise öğrenimini ise başkent Ankara’da tamamlamıştır.

Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitiren Recep Akdağ, Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlığını almıştır. 1 sene İngiltere’de kan hastlaıkları üzerine çalışmalarda bulunan Recep AKDAĞ, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Recep AKDAĞ 1999 yılında profesör olmuştur.

Çocuk Sağlığı ve hastalıkları alanında uluslararası hakemli dergilerde 9 makalesi yayımlanmıştır. 1996 İStanbul Tabip Odası’ndan Yılın makalesi ödülünü alan AKDAĞ, 22, 23 ve 24. dönem Erzurum Milletvekili olmuş, 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı görevini yapmıştır. Recep AKDAĞ iyi derecede ingilizce bilmektedir. Evlidir ve 6 çocuk babasıdır. 18 Kasım 2013 yılına kadar Sağlık Bakanı olarak görev yapan Recep AKDAĞ , görevi 4 kez üst üste yapan Dr. Refik Saydam’dan sonra en uzun süre Sağlık Bakanlığı yapan kişidir.

Kamu haberlerinden, Sağlık Bakanlığı haberlerinden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilir, gelişmelerden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara