Sağlık Personeli

Askeri Doktor, Askeri Sağlık Personeli Kavramı Ortadan Kalktı ( Peki Bundan Sonra Ne Olacak?)

Recep Akdağ: “Askeri Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanması aslında yarım kalmış bir işti, şimdi bu yarım kalmış işi sivilleşme çerçevesinde tamamlamış olacağız. Biliyorsunuz 2005 yılında  Türkiye’deki tüm sağlık alanındaki tüm kurum ve kuruluşlar Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplandı. Bunun istisnası askeri hastanelerdi. Türkiye o zamanlar sivilleşmeyi tamamlayacak bir olgunluğa erişmemişti. Bugün bu olgunluğa erişmiş durumdayız. Vatandaşın tavsiyeside bu yönde. ”

Askeri Doktor , Askeri Sağlık Personeli Kavramı Ortadan Kalkacak

“TSK Mensubu arkadaşlarımızda bu kararlardan çok memnun.  GATA biliyorsunuzki aynı zamanda bir eğitim tesisi.Dolayısıyla bu eğitim kısmının yürümesi lazım. Biliyorsunuz ki bizim Sağlık Bakanlığı’nın kurduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi var. Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında işin akademik tarafı eğitim tarafı taşınmış oluyor, bizde sağlık hizmeti vereceğiz. Eğitimine devam eden askeri öğrenciler, farklı okullara dağıtılmaları düşünüldüğü için , askeri sağlık bilimlerinde okuyan öğrencilerde dağıtılacak. Bundan sonraki aşamada söz konusu okullar normal öğrenci alımı yapacak. Askeri doktor, askeri sağlık personeli kavramı ortadan kalkmış olacak. Silahlı Kuvvetlerinin bu ihtiyacını biz göreceğiz. 

Askeri Sağlık Personelinin Maaşı

Askeri doktorların ve personelin hakları koruyacak. Askeri sağlık personelinin maaşları konusunda herhangi bir düşüş meydana gelmeyecek. Hastane imkanları çerçevesinde döner sermaye üzerinde daha fazla kazanma imkanına sahip olabilecekler.
Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Öğrenciler mağdur edilmesin. Paralelciler ayıklansın. Yeni ve daha büyük mağduriyetler yaşatmayalım…