Sağlık Personeli

Bakan AKDAĞ 22 Bin Sağlık Personeli Alımı Hakkında Konuştu

 4 Ağustos 2016 tarihinde 22 Bin Sağlık Personeli alımı hakkında haber yapmıştık. (Tıklayınız).

Adaylar tarafından büyük bir ilgi gören haberimizden kısa bir süre sonra Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının komisyon görüşmelerinde Sağlık Bakanlığı’na ait 22 bin sözleşmeli personelin alınmasıyla ilgili Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ önemli açıklamalar yaptı.

Komisyonda konuşulanları aşağıda yorumsuz aktarıyoruz. Atama izni çıkarılan 22 bin sözleşmeli personelin hangi sağlık personellerinden oluşacağının değerlendirmesini takipçilerimize bırakıyoruz.

TASARIDAKİ MADDE
 

MADDE 47- 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir. “EK MADDE 1- Bu Kanun kapsamındaki sözleşmeli personel pozisyonlarından, 657 sayılı Kanunun geçici 37 nci ve geçici 41 inci maddeleri kapsamında memur kadrolarına yapılan atamalar nedeniyle boşalmış olan ve anılan geçici maddeler uyarınca iptal edilmiş sayılanlar, 1 inci maddenin ikinci fıkrasının ikinci cümlesinde belirtilen sayı dahilinde kullanılabilir.”

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ (Erzurum) :  Bizim 2003 tarihli bir kanunumuz var, 4924 sayılı Kanun. Özellikle ülkenin 5’inci ve 6’ncı bölge illerinde ya da ilçelerinde eleman temininde bazen güçlük çekiyoruz, doktor ya da diğer sağlık personeli açısından. Bunlarla ilgili 11 bin civarında şu anda kadromuz var. Bu, 22 bindi, daha önce atanan kadrolar sebebiyle bunlarda boşalma olmuştu, şimdi o kadroları yeniden geri alıyoruz. Yani böylece daha yüksek ücretle 5’inci ve 6’ncı bölge illerinde hekim ya da diğer sağlık çalışanı çalıştırma imkânımız oluyor. Zaten hâlihazırda var, o 11 bin kadroya yaklaşık olarak bir 11 bin kadro daha eklemiş oluyoruz.

MUSA ÇAM (İzmir) : Sayın Bakan, şimdi, 11 bin boş kadro var ve 11 bin boş kadro daha tahsil edecek, toplam 22 bin atama yapacaksınız. Bu atamaları hangi usul ve esaslara göre gerçekleştireceksiniz? Bunu öğrenmek isterim.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ (Erzurum) :– Yok, öyle söylemeyin; bazen evet, bizim oyumuzla hukuk oluşuyor ama toplumsal talep sizin ona nasıl baktığınızla birlikte oluşuyor. Bu bir gerçek, siyasi bir gerçeklik. Şimdi, hangi usulle atayacağız? Tamamen memurları atadığımız usullerle atıyoruz, doktorlar kurayla atanıyor, diğer memurlar sınava giriyorlar, o sınavlarına göre, aldıkları puanlara göre tercih yapıp atanıyorlar. Ücret farklılığı yaparak bunu yapamaz mıyız? Yapabiliriz ancak yine de eş durumu tayinlerini, farklı mazeret tayinlerini engellemek çok zor olacaktır. Bu kadrolara o bölgelerde çalışan memurlar -çünkü öyle bir hakları var- bu kadrolara geçmek isterlerse o kadroları onlara veriyoruz elimizde kadro varsa. “Ben tamam, vazgeçtim bundan, memuriyete gideceğim.” derse yeniden memuriyetine dönebiliyor ama o kadro elimizde, orada duruyor, biz oraya yeni eleman atayabiliyoruz. Böyle bir pratik faydası var.

Maliye Bakanı AĞBAL: 4924 sayılı Kanun kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli personelin yani doğu ve güneydoğu illerinde istihdam edilecek doktor, hemşire, sağlık personelinin sayıları artırılmakta ve 22 bin kişinin, bu kapsamda istihdamına imkân sağlanmaktadır.

*** 22 bin kadroyla ilgili konuşulanları üstte yorumsuz olarak aynen aktardık. Komisyonda görüşülen kanun tasarısıyla ilgili son açıklamaları sitemizden takip edebilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Asil soru şu ve net bir cevao maalesef ki yok; NE ZAMAN ALIM YAPILACAK ??

  2. Herkesin aklında ki tek soru Alım 2016 Kpss'den önce mi olacak ?

  3. Yeter kardeşim artık hemşire alacağınıza önlisans tıbbı sekreter alın biraz

  4. Tibbi sekreter alinsin artik isimizi biz yapmak istiyoruz taseroncular degill

  5. bizde yıllrdır bekliyoruz hala bekliyorz 3 – 5 kişi almak nedir ?? zaten toplasan 1000 kişiyiz 200 300 kişi alsanız artık.

  6. Tibbi sekkreter olarak isimi yapmak istiyorum ev hanimligi son bulsun artik

  7. Herkes kendi derdine dusmus. Niye onlisans alacagina saglik meslek lisesi tibbi sekreter alsin ? Siz onu alin bunu alin demeyin zaten hukumetin gerekli gordugu ihtiyaci olan personeli istihdam ediyor. Yolumuz acik olsun…

  8. İns. HEMSİRE alimi olur. Diger bolumlere gore sagligin en ihtiyac duydugu meslek elemani hemsireliktir. Her yerde de calisabiliyor. Tek umudumuz saglik meslek lisesi cikislilari atamasi bu 23 ekim 2016 kpssden sonra alim yapilsn istiyorz

  9. Selamlar başkanım… bu alımlardarada kamu dışı aile sağlığı elemanı alımı varmı kamu dışı? Sözleşmeliyiz zatn biz veya başka bisyerlere yer değişikliği yapabilisminiz hiç bir hak yok kamu dişinin evliliğim var 1 ay sonra yakın zamanda ama bir türlü başka yere geçemiyorum nasıl olcak başkanım bir yol gösterin sıkıntıdayim ne yapmam gerekiyor… saygılarımla

  10. Evde sağlık hizmeti atanmasının bekliyoruz sayın Bakanım saygılar