Sağlık Personeli

DPB'den Merkezi Atamalar Hakkında Önemli Bir Açıklama Yayımlandı

Devlet Personel Başkanlığı tarafından Odyolog, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi, Dil ve Konuşma Terapisti kadrolarına başvuru yapacak adaylar için önemli bir açıklama yapıldı.  

Açıklama Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlandı. Yayımlanan açıklama da yukarıda belirtilen kadrolara başvuru yapacak olan adayların dikkat etmeleri gereken hususlar belirtildi. 

Açıklama da başvuru yapacak olan adaylar içerisinde daha önceden mezuniyet bilgileri alınmamaış olan adayların bilgilerini 20 Haziran 2016 tarihine kadar güncellemeleri veya beyan etmeleri gerektiği belirtilmiştir. 

Yayımlanan açıklama şöyle;

22 Haziran – 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca gerçekleştirilecek olan 2016/1 merkezi yerleştirmelerinde, lisansüstü öğrenimlerine istinaden Sağlık Fizikçisi, Odyolog, Dil ve Konuşma Terapisti ve Perfüzyonist unvanlı kadrolara başvuruda bulunacak adaylardan, daha önce Başkanlığımızca mezuniyet bilgileri alınmamış olanların 20 Haziran 2016 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar;

1. Her bir kadro için, 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda belirtilen alanlarda düzenlenmiş yüksek lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi,

2. Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, ile birlikte Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir. 

Ayrıca, 1219 sayılı Kanunda belirtilenlerden farklı bir alandan mezun olmakla birlikte, Yükseköğretim Kurulunca; “mezun olduğu programın belirtilen programlardan birine denk olduğuna” ya da “mezun olduğu program itibariyle belirtilen kadrolardan birinde görev yapabileceğine” karar verilmiş olan adayların, yukarıdaki belgelerin yanı sıra ilgili YÖK kararını da ibraz etmeleri gerekmektedir.

İlgili adaylara duyurulur.

Kamupersoneli.net / ANKARA