Sağlık Personeli

Emekli Hekime 1000 TL Zam Geliyor

Geçenlerde hekimlerin emekli maaşının arttırılacağını ve sağlık personeline yönelik sözlü ve fiziki şiddetlerin önüne geçilmesi için başlatılan çalışmaları haber yapmıştık. Davutoğlu Van’daki konuşmasında da bu konulara değindi ve Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddet eyilimini ortadan kaldırılacağını ve bu konuda çok titiz çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Sağlıkçıya Dokunan Yanar

Yakın zamanda hazırlanacak genelge ve eylem planı sonrasında sağlık personeline sözlü yada fiziki şiddet uygulayan hastalar ve hasta yakınlarına gözaltı uygulanması gündemde. Sağlık çalışanlarının işleri başında gördükleri bazı kötü muamele ve şiddet olaylarının en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Sn Davutoğlu Sağlık Bakanlığı ve İçişleri bakanlığı arasında bir protkolol yakın zamanda imzalanacak ve özel güvenlik personelinin , sağlık tesislerinin koordinasyon görevi tamamiyle polise devredilecek. Sağlık personellerine yönelik şiddet olaylarının büyük bir çoğunluğunu sözel şiddet çerçevesinde gerçekleştiğini dile getiren Davutoğlu sağlık çalışanlarına hakaret ve tehditde bulunanlara TCK’da yapılacak düzenlemeler sonrası hapis cezasının geleceğini söyledi.

Devlet Memurundan Az Alıyorlardı

Konuşmasında Hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesinden de bahseden Sn Davutoğlu Devlet kurumlarından emekli olan hekimlerin, diş hekimlerinin emekli aylıkların kamu da görevli diğer devlet memurlarına göre daha düşük kaldığını dile getirdi. Yapılacak hukuki düzenlemelerle hekim ve diş hekimi emeklilerinin aylıklarına 1000 liralık bir iyileştirme yapılacağını , uzman doktorların maaşlarında ise 2580 TL’den 3250 TL’e çıkarılacağı sözünü verdi.
Başbakan Davutoğlu konuşmasının bir kısmında terör olaylarından bahsetti.Doğuda Ambulanslara yönelik terör saldırılarına dikkat çeken Davutoğlu terör örgütü mensuplarının insan hayatını hiçe saydığını dile getirdi.Ambulans’ların iyileştirilmesinin öneminden bahseden Davutoğlu rahmetli annesinin ambulansla hastaneye yetiştirilemediği için hayatını kaybettiğini dile getirdi.

 Kamupersoneli.net