Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 890 Personel Alımı (KPSS 2017/3) Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile bünyesinde ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde görevlendirilmek üzere ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları arasından 3 bin 890 personel alacağını duyurdu.

2 Mart 2017’de ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı için KPSS 2017/3 tercih kılavuzunu yayımladı ve tercih işlemleri başladı. 2016 KPSS puanlarının kullanıldığı tercih işlemleri dün (9 Mart 2017) sona erdi.

– Yerleştirme İşlemleri

Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak. Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilecek. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek.

– Yerleştirme Sonuçları

KPSS 2017/3 başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin net bir bilgi olmamakla birlikte kamupersoneli.net olarak başvuru sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanacağını tahmin ediyoruz.

Yerleştirme sonuçlarını adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığına ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna elektronik ortamda verilecek.