Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı İstanbul HSM 544 aile hekimi alımı ilanı yayımlandı

Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği 79. ek tercih ve yerleştirme ilanı kapsamında İstanbul’da doldurulamayan veya boş bulunan Aile Hekimliği kadroları için alım yapacağını duyurdu. 544 aile hekimliği pozisyonu için Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği kapsamında yerleştirme işlemi yapılacak.

İŞTE İLANIN DETAYLARI

Aile Hekimliği 79 . Ek Tercih ve Yerleştirme İşlemlerine ;“İstanbul İlinde görev yapmakta olan Kamu Görevlisi Tabip ve Uzman Tabipler” ile “İstanbul İlinde Sözleşmeli Aile Hekimleri”alınacaktır.
26/03/2013 tarihli ve 34050 sayılı yazısı değişiklik ile 05/11/2012 tarihli 929 sayılı yazının 3 üncü maddesi ile “Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları kadrolarında çalışan aile hekimliği uzmanı hekimlerin aile hekimliğine geçişlerine muvafakat verilmiş olup bu hekimlerin aile hekimliğine başvurularında ayrıca muvafakat verilmesi aranmayacaktır. Tıp fakültesinden mezuniyeti üzerinden en az 25 yıl geçmiş diğer uzman hekimlere muvafakat verilip verilmeyeceğine kadrosunun bulunduğu kurumun teklifi üzerine ilgisine göre Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı veya Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce karar verilecektir. Bunların dışındaki uzman hekimlere ise muvafakat verilmemiştir.” hükmü, 6 ncı maddesi ile de “Aile hekimi olmak isteyen pratisyen hekimler ile aile sağlığı elemanı olarak aile hekimliği uygulamasına geçmek isteyen personel için ilin hizmet ihtiyacı göz önünde bulundurularak muvafakat verilip verilmeyeceğine, personelin kadrosunun bulunduğu Kuruma göre il sağlık müdürlüğü, halk sağlığı müdürlüğü veya kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğince karar verilecektir” hükmü getirilmiştir.

Yerleştirmeye başvurular 16/01/2017 Pazartesi Günü başlayıp 20/01/2017 Cuma Günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvuru evrakları eksiksiz şekilde Müdürlüğümüze ulaşan hekimleri içeren “geçici listeler” ile Müdürlüğümüz tarafından yapılacak incelemeler sonrası başvuruları kabul edilip yerleştirme işlemlerine katılımlarına herhangi bir engel saptanmamış olan hekimleri içeren “kesin listeler” de yine Halk Sağlığı Müdürlüğü web adresinden ilan edilecektir. Kesin listelerde ismi yer alan hekimlerin belirlenen yer, gün ve saatte yerleştirme toplantısında hazır bulunmaları gerekmektedir.

Bir Yorum